10 tips voor introverte gay mannen

10 tips voor introverte gay mannen

10 tips voor introverte gay mannen
19 juni 2020

Daten is al moeilijk genoeg, maar als je ook nog eens verlegen en introvert bent is het extra lastig. Daarom hebben we enkele handige tips voor de introverte homo op een rijtje gezet.

Zwijgen is goud?

Als je als introverte man zwijgt betekent dit niet dat je ongeïnteresseerd bent. Zorg dus dat je zo niet overkomt. Je date zou wel eens kunnen denken dat het je koud laat, of dat je ‘hard to get’ speelt. Je kunt stil en introvert zijn en toch bij het gesprek betrokken blijven. Bijvoorbeeld door te knikken of andere gebaren te maken waaruit je date kan opmaken dat je wel degelijk luistert.

Wees jezelf!

Wees jezelf meid! Er is niets mis met introvert zijn, dus waarom probeer je te veranderen wie je bent? Probeer niet iets te zijn wat je niet bent, of beweer niet extravert te zijn als je dat niet bent. Er is geen reden om te liegen of te bedriegen.

Een goed onderwerp

Bij twijfel kun je altijd over RuPaul’s Drag Race beginnen. Dit tv-programma is een geschenk voor introverte homo’s. Iedereen heeft er wel een mening over. En iedereen praat graag over zijn favoriete queen. Of over de queen die ze haten. (Bijna) iedereen kijkt ernaar. Het is een solide go-to als je je ongemakkelijk voelt of niet precies weet waar je over moet praten.

K.I.S.S.

Keep It Short and Simple. Kies een dating-activiteit die niet al te lang duurt. Kies geen wandeltocht van 30 kilometer. Ga ‘s-avonds niet uit zonder een specifieke eindtijd. Kies een bovendien vaste tijd en plaats. Bij voorkeur een plek die je goed kent en waar je je prettig bij voelt. Het enige dat nog erger is dan je ongemakkelijk te voelen op een date, is te weten dat de date nog twee uur moet duren.

Wat past bij jou?

Zoek van tevoren uit of je van introverte of extroverte mannen houdt. Sommige introverte mensen gaan liever uit met andere introverte mensen, omdat ze begrijpen hoe het is. Ze kunnen zich inleven. Ze voelen zich niet onder druk gezet om iets anders te zijn dan wie ze zijn. Toch zijn er ook introverte mensen die liever met extraverte mensen daten, omdat extraverte mensen in wezen al het werk doen. Ze vinden het leuk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ze helpen je om andere mensen te ontmoeten. Ze houden ervan om in de schijnwerpers te staan, dus het is gemakkelijker voor jou om je introverte zelf te zijn.

Lichaamstaal

Er zijn de afgelopen jaren al diverse onderzoeken gepubliceerd waaruit bleek dat wanneer je in een machtshouding staat (zoiets als Wonder Woman met je handen op je heupen), er een positieve fysiologische reactie volgt die hormonen vrijgeeft die verband houden met zelfvertrouwen. Aan de andere kant, als je handen in je zakken zitten en je slungelig bent, laat je meer cortisol vrij, een stressgerelateerd hormoon. Dus sta rechtop en hou je handen uit je zakken.

Stel open vragen

Stel geen vragen waarop je date alleen maar met ja of nee kan antwoorden. Als je dat doet heb je al snel ongemakkelijke stiltes in het gesprek. Stel meer open vragen aan de persoon met wie je een date hebt.

Stof tot nadenken

Stel vragen die de ander laten nadenken en waarop je het antwoord wilt weten. Als je niet van ‘small talk’ houdt kun je beter kiezen voor interessante, of zelfs controversiële onderwerpen.

Activiteit

Kies voor een activiteit in plaats van een drankje in de kroeg. Bij een drankje in het café draait het voortdurend om het voeren van gesprekken. Beter kies je voor een bar met een activiteit. Als er een Drag Race wordt gegeven zijn vaste tijden om te praten en te kijken. Andere leuke activiteiten zijn een bezoek aan een museum of een botanische tuin, omdat je daar eigenlijk veel hoeft te praten.

Vul de stilte niet

Er is niets mis met stilte. Stilte hoeft bij wijze van spreken niet ‘ongemakkelijk’ te zijn. Het kan gewoon stil zijn. Soms heb je elkaar niets te zeggen, en dat is helemaal oké!

Registreer gratis op G-Dating

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden