7 tips voor meer succes bij het online daten

7 tips voor meer succes bij het online daten

Enkele belangrijke tips voor een veilige en succesvolle zoektocht naar liefde op het internet

7 tips voor meer succes bij het online daten
24 september 2020

Of je nu een ervaren dater bent of net begint, onderstaande tips helpen je bij een aangename en succesvolle zoektocht naar liefde op het internet:

 1. Een succesvolle zoektocht naar liefde op het internet begint bij de keuze van de juiste datingsite. Gebruik websites zoals deze om prijzen en mogelijkheden te vergelijken, maar lees ook de reviews en ervaringen van andere daters. Niet alle reviewsites zijn betrouwbaar. Sommige sites worden gerund door een datingbedrijf. Je herkent deze vrij eenvoudig, omdat ze slechts een paar websites heel sterk aanbevelen. Alle andere websites worden steevast afgedaan als slecht, zonder dat dit enigszins onderbouwd wordt.

  Ook reviews van (zogenaamde) consumenten die inhoudelijk niet verder gaan wat scheldwoorden voegen weinig toe. Je ziet trouwens ook veel reviews van mensen die niet tevreden zijn, omdat ze geen date hebben gevonden. Een datingsite is echter geen goocheldoos, waar met een druk op de knop een maatwerk liefje uit komt rollen. Je moet net als in het echte leven wel contact leggen met andere mensen, en dan wel op een fatsoenlijke manier. Hallo zeggen, en dan een foto van je harige kruis sturen valt niet onder serieus contact leggen. Dat is gewoon dom gedrag, wat je zelfs op de allerbeste datingsite ter wereld geen leuke date zal gaan opleveren.

 2. Registreer gratis bij een datingsite en kijk eerst of je er leuke mensen kunt vinden, alvorens over te stappen op een betaald abonnement. Controleer voor het aangaan van een abonnement ook steeds de voorwaarden voor opzegging.

 3. Wees helder in je profiel en gebruik een scherpe, recente foto van jezelf. Hoe duidelijker je bent, hoe meer je de juiste mensen aantrekt. Lees de profielen van anderen goed door en lees ook tussen de regels. Je kan dan al snel zien wat iemand verwacht. Gewoon wat spanning of echte intimiteit? 4. Pas op voor datingfraude! Er zijn Afrikaanse bendes actief die westerse mensen proberen geld afhandig te maken. Ze richten zich vooral op mensen met emotionele problemen, zoals mensen die zijn gescheiden of een partner hebben verloren. Mensen die dringend op zoek zijn naar liefde vormen de ideale prooi voor deze criminelen. Deze frauders zijn heel erg geduldig, leggen gemakkelijk contact en winnen je vertrouwen. Dit kan maandenlang zo duren tot ineens blijkt dat je nieuwe vlam dringend geld nodig heeft. Gebruik videochat zodat je kunt zien met wie je te maken hebt!

 5. Pas op voor fakers! Zo zijn er chat-operatoren die zich voordoen als iemand die een date zoekt. Met deze mensen komt het meestal nooit tot een afspraak. Vooral niet als je op een datingsite zit waar je per bericht moet betalen. De chat-operator houdt zo lang mogelijk aan het lijntje, zodat jij credits moet blijven kopen. Verwar erotische chat-diensten niet met datingsites.

  En dan zijn er nog mensen die zich anders voordoen. Bijvoorbeeld mannen die zich voordoen als stel om zo spannende foto's te ontfutselen. Of mensen die het leuk vinden om een afspraakje met je maken en dan niet komen opdagen. Ook hier geldt gebruik videochat, alvorens je iemand gaat ontmoeten.

  Lees ook: Hoe herken je nepprofielen op datingsites? 6. Lijkt iemand je wel leuk? Stuur geen copy/paste-berichtje of een botte hallo, maar maak het persoonlijk. Leg in het kort uit waarom je op zijn of haar profiel reageert en vraag of diegene jou ook beter wil leren kennen. Wees vooral eerlijk en origineel en maak er geen lang epistel van.

 7. Als je het gevoel hebt dat iemand wel oké is en er sprake is van wederzijdse interesse, blijf dan niet al te lang doormailen of chatten. Maak een afspraak voor een eerste ontmoeting op een veilige en neutrale lokatie. Bijvoorbeeld overdag in de drukke binnenstad. Het probleem met lange mailwisselingen en chatgesprekken vooraf is dat je allebei onrealistische verwachtingen kunt gaan creëren die helemaal niet uitkomen. Wees doortastend en wacht niet te lang. Het bespaart onnodige teleurstelling aan beide kanten.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden