Op e-Matching ontmoet je ambitieuze hoger opgeleide singles. Tienduizenden hbo'ers en academici zijn op zoek zijn naar een vaste relatie. Ze hebben een druk bestaan en zijn op zoek naar een serieuze partner op niveau.

PrijsVanaf €19,95 per maand
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

e-Matching Sterke punten

 • Goedkoper dan concurrenten
 • Gratis garantie op 3 contacten
 • Second opinion service
 • Telefonisch bereikbaar
 • Thuiswinkel waarborg

e-Matching Zwakke punten

 • Niet geschikt voor one-night-stands

Informatie over e-Matching

Reeds in 1998 introduceerde het Nederlandse bedrijf Focus Internet BV de website e-Matching. Het was toen één van de eerste datingsites in Nederland. Deze datingsite richt zich op hoog opgeleide vrijgezellen en is inmiddels verantwoordelijk voor duizenden relaties en huwelijken.

De website van e-Matching trekt ongeveer 200.000 bezoekers per maand. Dat is niet slecht voor een website met een beperkte doelgroep. Nieuwe generaties zijn echter steeds hoger opgeleid dan de oudere. De groep hoger opgeleiden zit in de lift.

Als je een hoger opleidingsniveau hebt en je verwacht hetzelfde van je toekomstige partner, moet je deze datingsite absoluut proberen. Uit onderzoek blijkt overigens dat koppels met een vergelijkbaar opleidingsniveau veel gelukkiger zijn. Let op, e-Matching is een nette website die zich richt op alleenstaanden. Het is geen casual datingsite. Het aanmaken van een e-Matching account is gratis. Bovendien garandeert e-Matching drie gratis contacten.

Het is dit een eerlijke datingsite die je bovendien gratis kunt uitproberen. Vergeleken met concurrenten is e-Matching overigens niet duur. De telefonische helpdesk van e-Matching is vrijwel de gehele dag en avond te bereiken via een nummer tegen lokaal tarief. Alle profielen op deze datingsite worden manueel gecontroleerd door een medewerker.

Met een e-Matching account kun je ook gebruik maken van een handige app voor je smartphone of tablet.


Gratis Inschrijving bij e-Matching

Om gebruik te kunnen maken van e-Matching en/of de bijbehorende app is het noodzakelijk om je in te schrijven en een profiel aan te maken. De inschrijving is gratis en bestaat uit een paar eenvoudige stappen.

Je geeft aan of je een man of vrouw bent en van welk geslacht je gewenste partner moet zijn. Je moet ook een nickname kiezen, maar wees gerust, bij e-Matching kun je deze later alsnog aanpassen. Geef ook je echte naam en e-mail-adres door. Deze gegevens verschijnen uiteraard niet op de website. Klik tenslotte op de button "Aanmelden". Daarna krijg je meteen de mogelijkheid om een datingprofiel aan te maken.

Eerst moet je enkele vragen beantwoorden. Deze gaan o.m. over je voorkeuren en interesses. Op basis van je antwoorden komen de matches tot stand die deze datingsite aan je voorstelt.

Neem de tijd om de vrije velden in te vullen en zo een gedegen profiel te maken. Met een gratis datingprofiel kun je op zoek gaan naar leuke singles en contact opnemen met andere leden. Bij e-Matching heb je de mogelijkheid om gratis contact te leggen met drie leden. Zo kun je kijken of deze datingsite echt iets voor je is, zonder dat je meteen een betaald abonnement moet afnemen. Vergeleken met andere datingsites voor hoger opgeleiden is e-Matching overigens erg goedkoop.

Je kan nog zo’n mooie profieltekst hebben opgesteld, je profielfoto is het allerbelangrijkst. Andere kandidaten bepalen aan de hand van je profielfoto of ze überhaupt aandacht willen besteden aan het lezen van je profiel. Als je profielfoto niet deugt (of nog dommer, je plaatst er geen) dan maak je geen schijn van kans.

Een foto zegt veel over je persoonlijkheid. Let op je gezichtsuitdrukking, de blik in je ogen en je lichaamshouding. Zorg dat je gezicht goed in beeld is (draag geen pet of sjaal) en bedek je ogen niet met een zonnebril. Laat jezelf zien en straal zelfzekerheid uit. Het zijn die dingen waar anderen onbewust op letten.

Zorg er ook voor dat je foto niet onscherp is en op een rustige achtergrond is genomen. Kies voor een recente foto en bewerk je foto niet met filters. Gebruik geen zwart-wit foto, tenzij je echt oubollig wil overkomen. Gebruik geen selfie, maar laat de foto door iemand anders maken. Desnoods ga je eens langs een fotograaf. Dan ben je in elk geval verzekerd van een scherpe en indrukwekkende profielfoto.

Stress en onzekerheid is zichtbaar op profielfoto’s door je lichaamstaal. Je kaak staat strak, je armen hangen gespannen langs je lijf, je voorhoofd rimpelt. Allemaal lichaamstaal die je niet wilt laten zien op een foto. Zorg dus dat je ontspannen bent als je op de foto gaat.

Een datingsite kan je helpen met het vinden van leuke mensen, maar of die mensen ook contact met jou ook willen hangt grotendeels af van de kwaliteit van je profiel. En dat is aan jou? Of toch niet? Bij e-Matching kun je ook terecht voor een second opinion.


Second opinion

Bij e-Matching kunnen ze je helpen met maken van een perfect profiel. Een zogenaamde DatingPro bekijkt jouw profiel en brengt de manier waarop jij gebruikmaakt van deze datingsite in kaart. Dit doen ze uiteraard alleen op jouw verzoek en met jouw toestemming.

Hierbij kijken ze onder andere naar:

 • Je profielfoto en andere afbeelding
 • Je profiel en de gebruikte vrije teksten
 • Je zoekprofiel
 • Je recente zoekopdrachten
 • Je berichten (ze kijken dan ook mee in je mailbox)

Je kunt ook vragen stellen aan de datingcoach over je aanpak. Meestal heeft de Dating Pro wel een paar adviezen waarmee jij je kans op succes kunt vergroten. De second opinion kost eenmalig €24,95.


Betrouwbaarheid e-Matching

Kwaliteitsmanagers van deze datingwebsite controleren alle datingprofielen manueel. De aanwezige profielen zijn dan ook actief en echt. Leden moeten bovendien hoger opgeleid en minimaal 18 jaar oud zijn. Inactieve profielen worden regelmatig verwijderd. Deze website beschikt over een Thuiswinkel Waarborg certificaat. Dit garandeert dat je hier veilig kunt betalen en dat je privacy is geborgd.


Contact met e-Matching

De klantenservice van e-Matching is 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Je kunt ze elke dag tussen 8.00 en 23.00 uur bellen op het nummer 024 3789 706 (normaal tarief). Je kunt de klantenservice ook een bericht sturen via het contactformulier op de website.

Heb je vragen of wil je wat kwijt over je ervaringen met online daten, aarzel dan niet om contact op te nemen met e-Matching.

Postadres: Postbus 611, 6500 AP, Nijmegen
Bezoekadres: Plein 1944 nr. 73, 6511JE, Nijmegen


Kosten actief lidmaatschap

Als de gratis proefperiode is verstreken, en je bent tevreden over e-Matching, kun je upgraden naar een actief lidmaatschap. Dit is al mogelijk vanaf €19,95 per maand als je kiest voor een automatische incasso.

Geef je liever geen incasso machtiging af dan kun je ook kiezen voor eenmalige betaling. Deze kun je betalen met iDEAL of gewoon overmaken. Een eenmaig lidmaatschap van 3 maanden kost €49,95. Kies je voor een langere periode dan krijg je steeds korting. Zo kun je ook kiezen voor eenmalig €79,95 voor 6 maanden of eenmalig €99,95 voor 9 maanden toegang.

Het is ten alle tijde altijd mogelijk om je lidmaatschap te annuleren en je profiel te verwijderen.


Opzeggen e-Matching

Stoppen met e-Matching is eenvoudig online te regelen. Log in op de website kies links in het menu voor de optie 'Lidmaatschap'. Hier kies je voor de optie 'e-Matching Stopzetten'. Er verschijnt vervolgens een waarschuwing in het scherm: "Wil je e-Matching werkelijk opzeggen?". Als je door wilt gaan met het verwijderen van je profiel vink je dit aan. Vervolgens vraagt men nog waarom je wil stoppen. Geef je reden aan en klik op 'Uitschrijven'.


e-Matching Reviews

  Fijne site, maar nog geen succes

  E-matching is een mooie website met op zich veel aanbod. De zoekfunctie is erg handig, maar ik krijg tot nu toe maar weinig matches in mijn directe omgeving. Nu moet ik toegeven dat ik in een uithoek woon (Vaals). Ik heb wel al iemand leren kennen via deze website, maar later bleek dat ik niet zijn enige lief was. Hij gebruikte deze website om meerdere scharrels te scoren.

  Sterke punten
  Handige zoekfunctie

  Zwakke punten
  Weinig matches in de Limburgse grensstreek

  Keurige site

  Naar mijn ervaring is dit één van de betere datingsites. Zeer professioneel opgezet je moet er wel voot betalen. Met het gratis abonnement kun je rondkijken, maar niet zo veel doen.

  Sterke punten
  Keurige site

  Zwakke punten
  Niet gratis

Registreer gratis op e-Matching

Schrijf een review