RelatiePlanet behoort niet alleen tot één van de populairste datingwebsites, maar is ook winnaar van meerdere Thuiswinkel Awards. Maak nu een gratis profiel aan en ontdek de leukste singles van Nederland op RelatiePlanet.

PrijsVanaf €9,95 per maand
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

RelatiePlanet Sterke punten

 • Keurmerk Veilig Daten en lid van Thuiswinkel Waarborg
 • Dagelijks van 9-21 uur telefonisch bereikbaar
 • Gebruiksvriendelijke app en website
 • Veel leden

RelatiePlanet Zwakke punten

 • Veel reclame voor een upgrade

Over Relatieplanet.nl

RelatiePlanet is één van de oudste en tevens populairste datingsites van Nederland en Vlaanderen. Al meer dan 240.000 mensen in de Benelux leerden een nieuwe partner kennen via deze datingsite.

Relatieplanet.nl kreeg niet alleen van ons een hoge beoordeling. Ze zijn al 10 jaar op rij verkozen tot datingwebsite van het jaar en wonnen in de afgelopen jaren nog veel meer prestigieuze onderscheidingen. Zo werden ze verkozen tot beste datingsite door het testpanel van VARA Kassa en werden ze gekozen tot beste betaalde datingsite door het consumentenprogramma Radar (TROS). Ook in het RTL-programma De Succesfactor kreeg RelatiePlanet de titel beste datingsite. In 2015 wonnen ze bovendien de Nationale Thuiswinkel Award.

Het succes van deze website wordt o.m. bepaalde door het grote aantal gebruikers. De site richt zich dan ook op een breed publiek. Er is geen specifieke doelgroep voor Relatieplanet.nl. Of je nu homo, hetero of bi bent, en wat je leeftijd ook is, iedereen van 18 jaar en ouder kan hier op zoek gaan naar nieuwe contacten, dates of een serieuze relatie.

RelatiePlanet maakt geen gebruik van persoonlijkheidstesten of matching-systemen. Je kunt zelf zoeken in alle profielen en iedereen vrij benaderen.

Op deze datingsite kunnen alleenstaanden op een discrete en veilige manier met elkaar in contact komen. RelatiePlanet is een buitengewoon gebruiksvriendelijke website.


Gratis Inschrijven bij RelatiePlanet

Je kunt RelatiePlanet geheel kosteloos en vrijblijvend uitproberen. Ga naar de startpagina van Relatieplanet.nl en klik op de knop 'Maak gratis profiel aan'. Vul vervolgens je e-mailadres en geboortedatum in, en kies voor een sterk wachtwoord. Daarna druk je op 'Start'. Je ontvangt nu een e-mail bericht met een verificatie-link. Klik op deze link om je e-mail adres te bevestigen.

Na het volgen van deze stappen is je gratis inschrijving al rond. Je krijgt nu toegang tot een beperkt aantal functionaliteiten, zodat je rustig kunt kijken of RelatiePlanet iets voor jou is. Zo krijg je een persoonlijke startpagina, een eigen mailbox en een automatische zoekfunctie waarmee je gelijkgestemde singles kunt vinden.

Wil je zelf op zoek gaan dan moet je eerst een profiel aanmaken. Het aanmaken van een profiel is eenvoudig en neemt niet al te veel tijd in beslag. Sommige populaire datingsites werken met een persoonlijkheidstest, een ellenlange vragenlijst waar je veel tijd aan moet besteden. Bij Relatieplanet.nl gaat het allemaal een stuk vlotter. Je hoeft alleen wat informatie over jezelf in te vullen zoals je: uiterlijk, persoonlijke situatie, hobby’s, enz.

We raden je aan om er even goed voor te gaan zitten en wat aandacht aan je profiel te besteden. Vooral de keuze van een profielfoto is bepalend voor je succes. Zorg voor een foto waarop je gezicht goed zichtbaar is. Het is bovendien erg belangrijk dat je er stralend en zelfzeker op staat.

Je kunt ook een zoekprofiel instellen. Hierin kun je aangeven naar wat voor een persoon je op zoek bent. Ook ontvang je op basis van je eigen profiel matches. Dit maakt het zoeken wat eenvoudiger. Zeker gezien het grote aantal leden op deze datingsite.


Betrouwbaarheid

RelatiePlanet beschikt over het keurmerk Veilig Daten. De hierbij aangesloten datingsites voldoen steeds aan de volgende voorwaarden; eerlijkheid en transparantie over prijzen en abonnementsmodellen, klantvriendelijke voorwaarden, goede bereikbaarheid bij vragen of klachten en felle beleidsvoering tegen oplichting.

Het keurmerk Veilig Daten is ontwikkeld in overleg met de Consumentenbond en in nauwe samenwerking met Thuiswinkel.org. Relatieplanet.nl is bovendien gecertificeerd door Thuiswinkel Waarborg.

Met de komst van de nieuwe privacywetgeving is het plaatsen van cookies zonder toestemming van de gebruiker niet langer toegestaan. De Consumentenbond controleert of websites zich hier aan houden. RelatiePlanet slaagde met vlag en wimpel voor testen van de Consumentenbond. Er worden op deze datingsite geen gegevens met derden gedeeld zonder jouw toestemming.

Relatieplanet.nl geeft aan zorgvuldig met de persoonlijke gegevens van haar leden om te gaan en deze goed af te schermen. Zo beschikt deze datingsite ook over een beveiligde SSL-verbinding. Dit zorgt er voor dat de gegevens die je met de site uitwisselt gecodeerd worden en niet kunnen worden onderschept door derden.

RelatiePlanet is één van de weinige datingwebsites met een goed bereikbare klantenservice. Je kunt ze elke dag van 9-21 uur telefonisch bereiken op 088 - 505 25 05. Er is ook een live chat optie beschikbaar op de website. Bij een betaald lidmaatschap kun je bovendien beschikken over een datingcoach. Die geeft je gratis tips om nog meer succes te boeken met online dating.


RelatiePlanet Abonnementen

Met een gratis lidmaatschap kun je Relatieplanet.nl vrijblijvend uitproberen. Je krijgt hiermee onbeperkt toegang tot alle profielen en ontvangt net als betalende leden ook kortingen op events van RelatiePlanet. Het gratis lidmaatschap kent wel enkele beperkingen. Zo kun je niet meer dan 3 foto's toevoegen en kun je beperkt contacten leggen. Als gratis lid mag je elke dag 5 smileys sturen aan andere leden. Ook bij een gratis abonnement krijg je geen storende reclame van derden. Je krijgt wel vaak een pop-up of een email die je wijst op de voordelen van een betalend lidmaatschap.

Ben je niet tevreden dan kun je het gratis lidmaatschap heel eenvoudig stopzetten door je profiel uit te wissen. Heb je het idee dat je leuke contacten kunt vinden op RelatiePlanet, dan kun je jezelf upgraden naar een betaald abonnement. In de goedkoopste formule kost dit slechts €9,95 per maand.

Met een volwaardig lidmaatschap krijg je onbeperkt toegang tot alle profielen en functionaliteiten. Je kunt dan o.m. onbeperkt berichten versturen en contactgegevens uitwisselen. Verder kun je alle foto’s bekijken en zien welke leden jouw profiel hebben bekeken.


Veilig Daten

Bij RelatiePlanet houden ze een oogje in het zeil. Profielen worden gecontroleerd op nep foto's en andere onjuistheden. Onregelmatigheden kun je steeds melden aan de klantenservice die bereikbaar is via e-mail, live-chat and telefoon. Als leden zich niet aan de gedragsregels houden wordt er ingegrepen, bijvoorbeeld door een lid te schorsen of te verbannen.

Mocht je jouw profiel (tijdelijk) afgeschermd willen hebben voor andere leden, dan is dit ook mogelijk. Je kunt vervelende mannetjes of vrouwtjes ook zelf de toegang tot je profiel ontzeggen. Ze kunnen je profiel dan niet langer zien en geen contact meer met je opnemen.


Gratis Dating Advies

Zeker als dit de eerste keer is dat je gebruik gaat maken van online dating kun je wel wat hulp gebruiken. Op de website van RelatiePlanet zijn veel artikelen te vinden met tips voor online dating. Er is ook een blog waarop je de ervaringen van anderen kunt lezen.

Heb je hulp nodig bij het maken van een goed dating-profiel, of wil je meer succes boeken bij het vinden van dates? Social coach Robin Kastermans geeft regelmatig workshops, waarin hij jou kan leren om je sociale vaardigheden te verbeteren. Leer om uit je comfort zone te treden en hoe je gemakkelijker contact kunt leggen met anderen. Robin is de oprichter van WeSocialMEN & WeSocialWOMEN. Hij is zelf getransformeerd van een verlegen jongen naar een sociale man die vanuit zijn hart een bedrijf heeft opgericht. Het is zijn missie om zijn levenservaringen te delen, zodat andere mensen ook hun eigen weg naar meer vrijheid en liefde vinden.

RelatiePlanet is sowieso meer dan alleen een website. Ze organiseren regelmatig leuke events, speeddates, workshops, wandelingen en zelfs singles-reizen.


RelatiePlanet App

De website van RelatiePlanet werkt niet alleen goed op een desktop computer. Ook op tablets en smartphones beschik je over alle functionaliteiten van deze datingsite. Bovendien is er een gratis app beschikbaar waarmee je overal toegang hebt tot de profielen van Relatieplanet.nl.

Download de gratis app in de Apple Store of op Google Play. Log vervolgens in met je RelatiePlanet account. In de app kun je ook smileys sturen naar andere gebruikers, je profiel personaliseren, je voorkeuren aanpassen en - als je een betaald profiel hebt – gezellig kletsen met andere singles. Vanaf nu kun je ook onderweg contacten leggen met andere leden. Wie weet vind jij je perfecte match terwijl je op de tram wacht...


Kosten Relatieplanet.nl

Ben je tevreden met deze datingsite, dan kun je kiezen voor een upgrade naar een volwaardig lidmaatschap. Je krijgt dan veel meer mogelijkheden en je kunt in persoonlijk contact komen met alle andere leden.

Abonnementen zijn af te sluiten voor een maand, een kwartaal of een half jaar. Het goedkoopste lidmaatschap kost € 9,95 per maand (half jaar). Abonnementen kun je afrekenen met iDeal, Paypal of een creditcard.


Afmelden bij Relatieplanet

Betaalde abonnementen worden maandelijks automatisch verlengd. Heb je de liefde van je leven gevonden en wil je stoppen met Relatieplanet.nl, dan kun je het abonnement zelf stopzetten door in te loggen en je account-gegevens aan te passen.

Na de eerste abonnementsperiode is je abonnement steeds op elk moment opzegbaar. Ga op de website naar het menu-item 'Mijn Inschrijvingen' en wijzig je account-gegevens in ‘Handmatig Verlengen’.


Contactgegevens RelatiePlanet

Relatieplanet.nl is een merk van Mediahuis Nederland, een Belgische dochteronderneming met diverse media-activiteiten in Nederland, waaronder Dagblad De Telegraaf en Speurders.nl. Het bezoekadres is Basisweg 30, 1043 AP, Amsterdam, Nederland.

RelatiePlanet heeft een telefonische helpdesk die hulp kan bieden en alle vragen van leden kan beantwoorden. De helpdesk is 7 dagen per week bereikbaar van 9 uur 's-morgens tot 9 uur 's-avonds. Daarnaast beschikt deze datingsite over een datingcoach die tips kan geven om nog succesvoller te worden.

Het telefoonnummer van de klantenservice is 088-5052505 (normaal tarief).

Je kunt de helpdesk ook bereiken via de live-chat button op de website of via e-mail op: [email protected].


Artikelen over RelatiePlanet

Ontvang 1 maand gratis Relatieplanet

Ontvang 1 maand gratis Relatieplanet

Heb je RelatiePlanet al uitgeprobeerd en overweeg je om lid te worden? Wij mogen een gratis maand weggeven aan onze bezoekers. Als je een 3 maanden abonnement afsluit, dan ontvang je 1 maand GRATIS bij gebruik van de kortingscode : af3m33.  Gebruik deze link om de korting te verzilveren Let op: Deze actie is geldig t/m 31 januari ... [...]

RelatiePlanet Reviews

  Hier ga ik wel een date vinden

  Ik vind dat Relatieplanet een positieve review verdient. Ik zie hier dat de meeste mensen ook erg tevreden zijn. Je kunt de profielen van anderen goed bekijken en zo alvast kijken of je iemand ziet die bij je past. Heb je er een goed gevoel bij dan kun je ze gewoon laten weten dat je interesse hebt. Als je met iemand wilt chatten kost dit geld, maar dat lijkt me normaal. Niemand kan zo'n fraaie website bouwen en in de lucht houden en er dan helemaal geen geld voor vragen. Door de bank genomen is dit een keurige website waar iedereen met de juiste intenties op zit en je een goede kans maakt op een leuk afspraakje. Ik heb in het verleden ook andere datingsites geprobeerd en daar kreeg ik al snel het gevoel dat het allemaal voor niets was. Daar ben ik dan ook van afgestapt. Hier krijg ik het gevoel dat het me wel gaat lukken om een leuke vrouw te vinden.

  Sterke punten
  Keurige site

  Zwakke punten
  Voor niks gaat de zon op

  Alweer 2 jaar samen en stapelverliefd

  Mijn eerste date met Pieter was in Gilze bij van der Valk. We hebben gezellig wat gedronken en veel gekletst. Daarna hielden we contact via Whatsapp, maar ik vond hem eigenlijk niet leuk genoeg. Toch kon ik hem niet echt vergeten, en na weer een date ben ik alsnog voor hem gevallen. We zijn een aantal keer samen naar de Veluwe geweest en konden op den duur niet meer zonder elkaar. We zijn stapelverliefd en wonen nu alweer 2 jaar samen.

  Sterke punten
  Duidelijke website

  Zwakke punten
  Je moet zelf initiatief nemen

  Op geld beluste vrouwen

  Op zich is er niks mis met de website van Relatieplanet, maar de vrouwen op deze site zijn niet te doen. Ik had in no-time een leuke date. We spraken af in een bar in de stad. Mevrouw de prinses zat de ene na de andere fancy gin en tonic naar binnen te klokken. Toen de rekening kwam stond de teller op 230 euro. Ik stelde dan ook voor om de rekening te delen. Daar ging ze niet in mee, want volgens haar dienen mannen voor vrouwen te betalen. Ook op basis van gesprekken met andere dames bekroop mij heel sterk het gevoel dat vrouwen lid worden van deze site om mannen te laten betalen voor leuke diners en dure drankjes. Mijn date zag er verder wel leuk uit, maar een echte klik was er niet. Er staan trouwens behoorlijk wat lelijke vrouwen op deze site. Voor mij hoeft het niet meer.

  Sterke punten
  Prima site

  Zwakke punten
  Veel lelijke en verwaande vrouwen

  12,5 jaar samen na date op Relatieplanet

  Wij waren laatst 12,5 jaar samen. Ik heb mijn ventje leren kennen via Relatieplacet. Ik was toen 36 en had een erg vervelende relatie achter de rug. Nu zijn we dolgelukkig samen, omdat we goed bij elkaar passen en een relatie hebben op basis van gelijkwaardigheid. Je moet een beetje leren aanvoelen met wie dat kan en daarom moet je elkaar wel eerst fysiek ontmoeten. Voordat ik mijn mannetje leerde kennen heb ik dan ook diverse afspraakjes gehad met allerlei mannen. Ik heb de moed nooit opgegeven en wist dat ik ooit de ware wel zou tegenkomen. Dates hield ik altijd lekker luchtig. Gewoon een kopje koffie drinken en kijken hoe het aanvoelt. Ik heb heel wat interessante mensen ontmoet en slechts één vervelende date gehad. Die man was gewoon grof en erg vrouwonvriendelijk.

  Sterke punten
  Persoonlijkheidstest. Meeste leden zijn serieus op zoek.

  Prima site, wel veel verouderde profielen

  Het is te zien dat dit een populaire website is, want er staan wel erg veel profielen op. Helaas staan er ook wel aardig wat profielen op van mensen die niet echt meer actief zijn. Toch heb ik positieve ervaringen met deze website. Het zou gewoon fijn zijn als je zou kunnen sorteren op wanneer iemand voor het laatst is ingelogd. Ik heb me in december 2019 ingeschreven en kreeg vrijwel meteen reacties binnen. Niet allemaal even interessant, maar er was zeker een aantal berichten dat de moeite waard was. Ik heb met twee van hen een date gehad. De eerste was gezellig, maar er was niet echt een klik. De tweede date was heel fijn. We zijn inmiddels al een aantal maanden samen. Ik heb ongeveer een ruime maand op Relatieplanet doorgebracht, en mijn conclusie is dat het een uitstekende datingsite is.

  Sterke punten
  Veel profielen. Uitstekende datingsite.

  Zwakke punten
  Ook verouderde profielen.

Registreer gratis op RelatiePlanet

Schrijf een review