Qupid.nl is een datingsite gericht op alleenstaanden. Via Qupid Dating kom je in contact met singles die op zoek zijn naar nieuwe vrienden, leuke dates of een serieuze relatie. Probeer het vrijblijvend uit en schrijf je vandaag nog gratis in voor Qupid Dating.

PrijsVanaf €0,90 per credit
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

Qupid Sterke punten

 • Populaire datingsite met veel leden
 • Zeer gemakkelijk in gebruik

Qupid Zwakke punten

 • Berichten versturen kost geld
 • Bevat ook fictieve profielen

Informatie Qupid.nl

Qupid.nl is een populaire Nederlandse datingsite gericht op mensen die op zoek zijn naar nieuwe vrienden, leuke dates of een serieuze relatie. We vonden er vooral mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie, al kwamen we ook aardig wat profielen tegen van mensen die nog niet toe zijn aan een nieuwe relatie, maar wel willen afspreken. 

Qupid werkt niet met abonnementen. Inschrijven is gratis en je krijgt direct toegang tot alle mogelijkheden. Je betaalt alleen voor het verzenden van berichten. Kortom, je kunt een profiel aanmaken en vrijblijvend rondkijken of je leuke mensen kunt vinden. Vind je het maar niks, dan verwijder je gewoon je profiel. Ben je tevreden dan kun je credits kopen voor het verzenden van berichten. Je hebt al een creditbundel vanaf €10.

Qupid is geen typische datingsite met persoonlijkheidstesten. Er worden geen matches aan je voorgesteld. Het lijkt eerder op een soort van Facebook voor alleenstaanden. Iedereen op deze site is op zoek naar contact, dus je kunt gemakkelijk contact leggen met anderen.

Voordeel van het betalen per bericht is dat je minder vaak wordt lastiggevallen door mensen die niet serieus zijn. Ook zij moeten immers voor elk bericht betalen. Nog een voordeel is dat je enkel betaalt voor wat je verbruikt. Stuur je alleen berichten naar leuke profielen dan kan het goedkoop uitpakken.

Alleen als je iedereen wilt aanspreken zit je hier verkeerd. Dat gaat je klauwen met geld kosten. En dat is ook meteen het grote nadeel van betalen per bericht. Als je er te lang mee doorgaat wordt het een hele dure hobby.


Functionaliteiten van Qupid

Alvorens je gebruik kunt maken van Qupid.nl moet je een gratis account aanmaken. Dat is echt zo gepiept. Op de startpagina van Qupid.nl zie je een kort inschrijvingsformulier. Selecteer je eigen geslacht en geef aan of je op zoek bent naar een man of een vrouw - allebei kan natuurlijk ook! Vervolgens vul je jouw geboortedatum in. Deze komt niet in je profiel te staan. Ze geven enkel je leeftijd weer. Om gebruik te kunnen maken van Qupid.nl moet je bovendien minstens 18 jaar oud zijn. Hoewel Qupid geen seksdating website is, zijn er toch mensen op deze site actief die louter op zoek zijn naar sekscontact.

Bij de inschrijving moet je ook aangeven uit welk land je komt. Je kunt daar alleen maar kiezen voor Nederland of België. Het viel ons alvast op dat de overgrote meerderheid van de profielen uit Nederland afkomstig is. Tenslotte vul je een e-mail adres in en kies je voor een wachtwoord. Daarna kun je aanvinken dat je akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden, het gebruik van fictieve profielen en de Privacy Statement. Klik vervolgens op 'Gratis Inschrijven' om de aanmelding af te ronden.

Deze website is redelijk duidelijk over het gebruik van fictieve profielen. Ze worden zoals deze datingsite het zelf noemt gebruikt voor 'entertainment doeleinden'. Sommige profielen zijn dus niet echt! Ze werden aangemaakt door de sitebeheerder om het aanbod in een bepaald segment te vergroten. Deze profielen worden bemand door zogenaamde operators. Dit zijn mensen die een vergoeding ontvangen voor het beantwoorden van je bericht.

Nep-profielen zijn echter gemakkelijk van de echte te onderscheiden. Basisregel is: Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat ook! Als een 19-jarig meisje helemaal wild is van jouw uitstraling, en je bent bijna 70, dan kun je jezelf best wel afvragen of dit klopt. Vaak is ook de profieltekst te mooi om waar te zijn. Je kunt lange gesprekken voeren, maar van een afspraak komt niks terecht. Zodra je het idee hebt dat je aan het lijntje gehouden wordt kun je beter meteen afhaken.

Als je de gratis aanmelding hebt afgerond kun je vrijblijvend een kijkje nemen op deze website. Je krijgt direct toegang tot het dashboard, dat vrij veel overeenkomsten met Facebook vertoont. Om alle beperkingen op te heffen moet je nog wel even je e-mail adres verifiëren. Daarna kun je onbeperkt gebruik maken van deze datingsite. 

Op het dashboard zie je in één oogopslag leden die nu online zijn, de laatste nieuwe leden, nieuwe berichten en recent bekeken profielen. Bovenaan het dashboard staat een eenvoudige zoekfunctie. Hiermee kun je zoeken op geslacht en leeftijd en filteren op profielen met foto en/of mensen die nu online zijn. 

Wil je uitgebreider zoeken, klik dan op 'Meer Opties'. Je kunt dan ook filteren op andere criteria, zoals relatiestatus, afstand, lichaamsbouw e.a. In het midden van het dashboard staat ook een feed met recente activiteiten. Hierin kun je gratis een bericht achterlaten dat door iedereen kan worden gelezen.

Berichtenfeed op Qupid.nl

Linksonder op het dashboard zie je de functie 'Mingle'. Deze optie is vergelijkbaar met Tinder. Je krijgt willekeurige foto's van leden te zien en die je kunt beoordelen met een groen vinkje (Interessant) of rood kruisje (no way José!). Als jullie elkaar een groen vinkje hebben gegeven verschijnt dit profiel onder het tabblad 'Mijn Matches' op je dashboard.


Prijzen Qupid.nl

Het aanmaken van een account op Qupid is gratis en vrijblijvend. Je kunt kosteloos een profiel aanmaken en zonder verdere verplichtingen kennismaken met de profielen op deze datingsite. Het kost pas geld als je berichten gaat versturen. Als je interessante profielen ziet kun je overgaan tot het aanschaffen van een pakket met credits. Hieronder zie je de diverse mogelijkheden. Hoe groter de creditbundel die je kost, des te lager de prijs die je per bericht betaald.

Creditbundels op Qupid.nl


Nepprofielen ontmaskeren

Met deze eenvoudige truc ontdek je snel of je geautomatiseerde nepberichten ontvangt, of te maken hebt met een echt persoon. Kies een nickname die een opvallende tikfout bevat. Stel je heet Bianca en je zou normaal gesproken kiezen voor een nickname als 'Bianca38'. Maak er eens 'Biaanca38' van. De meeste mensen gaan je toch aanspreken met "Hoi Bianca". Geautomatiseerde berichten worden samengesteld uit de informatie die jij hebt opgeslagen in je profiel. Ontvang je een bericht dat begint met 'Hoi Biaanca38' dan is de kans groot dat je te maken hebt met een nepprofiel.


Profiel verwijderen

Heb je voldoende leuke contacten gelegd, of wil je om een andere reden niet langer gebruik maken van Qupid, dan kun je heel eenvoudig je profiel verwijderen. Qupid werkt niet met abonnementen, dus het verwijderen van je profiel is simpel. Je logt in op de website en klikt op de optie "Mijn Profiel". Onderaan de pagina staat een grijze knop met de tekst "Profiel Verwijderen". Klik op deze knop en volg de instructies. Let op: er is geen weg terug na het verwijderen van je profiel. Als je nog credits in je account hebt komen deze te vervallen. Berichten van andere gebruikers kunnen niet meer gelezen worden en alle berichten uit je inbox zullen worden verwijderd.


Contactgegevens Qupid.nl

De klantenservice van Qupid.nl is bereikbaar via het contactformulier op de website, of via e-mail [email protected]. Je kunt ze ook bellen op het nummer +31 (0)85-4016578.

Qupid.nl is een datingsite van:

Grand Mind Corp. Ltd.
Kiu Yin Commercial Building
Room 22B Lockhart Road 361-363
Wanchai
Hong Kong


Qupid Reviews

  Vrijblijvend maar duur

  Ik heb het uitgeprobeerd, omdat je geen abonnement hoeft te nemen. Je betaalt echter per bericht en dat is behoorlijk duur. Ik was er dan ook snel op uitgekeken. Heb een paar leuke gesprekken gehad, maar daar is niks uitgekomen.

  Sterke punten
  Geen abonnementen

  Zwakke punten
  Betalen per bericht

  Hier zit een luchtje aan!

  Wat een bende oplichters zijn dit! Ze gaan net zo lang door tot ze je op alle mogelijke manieren hebben uitgeperst. Daarna hoor je helemaal niks meer van die vrouwen. Ik denk dat ze gewoon voor die site werken, of het zijn nepprofielen. Ik weet het niet lzeker, maar hier zit een luchtje aan.

  Zwakke punten
  Ik vertrouw deze site niet meer

Registreer gratis op Qupid

Schrijf een review