Pepper is een datingsite voor serieuze singles. De meeste leden zijn tussen de 25 en 45 jaar, nieuwsgierig en ondernemend. Een datingprofiel op Pepper is vooral visueel. Je maakt eenvoudig een soort collage van jouw interesses in plaats van een saaie beschrijving met veel tekst. Bekijk vrijblijvend de profielen van de leukste singles en schrijf je vandaag nog gratis in!

PrijsVanaf €8,50 per maand
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

Pepper Sterke punten

 • Profiel in de vorm van een fotocollage
 • Veel functies met gratis account
 • Gemakkelijk in gebruik

Pepper Zwakke punten

 • Gericht op jongere vrijgezellen

Informatie over Pepper

Pepper is een initiatief van een vijftal mensen die niet tevreden waren met het bestaande aanbod van datingsites. Zo bestaat een datingprofiel doorgaans uit enkele afbeeldingen en een hele lap tekst. Dit maakt het saai en tijdrovend om door profielen te bladeren. Pepper is zo opgezet dat het niet alleen leuker is om een profiel te bekijken, maar ook om er één aan te maken. Volgens Pepper kom je hierdoor over zoals je echt bent.

Voorbeeld van een datingprofiel op Pepper
Fraaie visuele profielen op Pepper.

Bij Pepper zie je fraaie visuele profielen waarin de interesses van een kandidaat vooral worden uitgedrukt in afbeeldingen en video's. Verder onderscheidt Pepper zich van andere datingsites door een relatief lage prijs en een aantal unieke functionaliteiten. Zo kun je bij Pepper snel een leuk gesprek opstarten dankzij de handige chatfunctie. Snel een fysieke ontmoeting plannen is makkelijk bij Pepper. Zo kun je snel uitvinden of het wel klikt. Via de 'Just Coffee'-functie; kun je iemand eenvoudig voorstellen om op geselecteerde plekken samen een kop koffie te gaan drinken.

Pepper is ooit gestart als een datingsite voor jongeren. De doelgroep bestaat uit mensen tussen de 25 en 40 jaar. Dit is ook meteen de grootste groep op Pepper. Door de toenemende populariteit van online dating onder 50-plussers is deze groep echter ook steeds beter vertegenwoordigd in het ledenbestand.


Pepper gratis proberen

Een gratis account aanmaken bij Pepper is gemakkelijk en duurt slechts 10 minuten. Ga naar de website en klik op de knop 'Gratis Proberen'. Er verschijnt een formulier waarop je jouw voornaam en e-mail adres moet invullen. Het is toegestaan om in plaats in van je echte naam een alias op te geven. In de volgende stap stel je een wachtwoord in. Dit moet uit minstens 8 tekens bestaan en op zijn minst een hoofdletter en een cijfer bevatten.

Je kunt nu meteen van start met het aanmaken van je eigen datingprofiel. Klik op de blauwe button met de tekst 'Verder' om te beginnen. Je krijgt nu eerst een reeks vragen over jezelf. De eerste vraag luidt: 'Ben je een man of een vrouw?'. Daarna moet je jouw geboortedatum invullen. Deze datum wordt niet weergegeven in je profiel. Alleen je leeftijd wordt hier vermeld.

Daarna moet je aangeven of je in Nederland of in België' woont en moet je een postcode invullen. Als je in een kleine gemeente woont, waar iedereen elkaar kent, raden we aan om de postcode van een nabijgelegen stad te gebruiken. Verder informeert Pepper naar je beroep, je opleidingsniveau en je lichaamslengte. Er wordt ook gevraagd of je rookt, of je kinderen hebt en of je nog een kinderwens hebt. Daarna volgen enkele vragen over de single die jij zoekt.

- Ben je op zoek naar een man of een vrouw?
- Minimale leeftijd partner?
- Maximale leeftijd partner?
- Zoek je iemand die rookt?
- Zoek je iemand die kinderen heeft?

In de laatste stap laat je met behulp van 5 foto’s en filmpjes zien wie je bent, wat je leuk vindt en wat bij jou past. Je kunt afbeeldingen van je computer uploaden, zoeken op internet of video's van YouTube insluiten. 

Afbeeldingen of video's van je interesses toevoegen op Pepper

Zoek dingen die bij je passen, zoals je favoriete vakantiebestemming, je lievelingseten of iets van je hobby. 

Bassie is mijn favoriete mafketel

Klaar met je profiel? Check dan je e-mail voor een bericht van Pepper. Klik op de link in de e-mail om je account te activeren. Je komt dan automatisch op je eigen Pepper profiel terecht.


Hoe werkt Pepper?

Zodra je de inschrijving hebt afgerond kun je inloggen op Pepper. Je ziet dan ook meteen je profiel. Zorg wel dat je een profielfoto van jezelf hebt geplaatst. Een foto van je hond wordt niet goedgekeurd. Als je profielfoto wordt afgekeurd kun je de site niet optimaal gebruiken tot je een duidelijke foto van jezelf hebt geüpload.

Profielfoto afgekeurd

Tijdens de registratie heb je al een aantal dingen over jezelf verteld en over de single die zoekt/ Toch ben je nog een beetje mysterieus. Verhoog je kans om gevonden te worden door de intervieuwvragen te beantwoorden. Op het dashboard verschijnen vragen zoals ' Waar lach je het hardst om?' en 'Noem drie dingen die op dit moment bij je op tafel liggen.' Door deze vragen te beantwoorden krijgen andere singles een betere indruk van wie jij bent.

Interviewvragen op Pepper

Is je profiel in orde? Dan kun je wachten tot singles jouw profiel zien en contact met je opnemen, maar we raden aan om zelf actief op zoek te gaan naar leuke alleenstaande mannen of vrouwen. Met de zoekfunctie kun je profielen filteren op zaken zoals leeftijd en lokatie.

De belangrijkste functie van Pepper vind je in het menu bovenaan onder 'Matches'. Hier vind je singles die door Pepper aan jou worden voorgesteld. Matches worden door Pepper geselecteerd op basis van de informatie die je tijdens de registratie hebt ingevuld: je leeftijd, of je een roker bent, enz. Je kunt nog betere matches krijgen door het invullen van de persoonlijkheidstest. Hierin geef je antwoord op een twintigtal vragen over je persoonlijke normen en waarden. Zo kan Pepper je matchen met mensen die soortgelijke opvattingen hebben.

De persoonlijkheidstest op Pepper

Aan de rechterkant van je Pepper profiel zie je wie van jouw matches online zijn. Zodra je met elkaar gaat chatten wordt een mix van jullie foto’s uit je profiel weergeven. Zo zie je elkaars interesses en heb je altijd iets om over te praten.


Hoe werkt de chat?

Als je bent ingelogd op de website van Pepper zie je rechts van je profiel een overzicht van jouw matches. Met deze singles kun je chatten. Je opent het chat-overzicht door op het wolkje te klikken. Zie je een groen bolletje achter de naam van een match staan, dan is deze single op dat moment online. Je kunt een gesprek starten door met je muis op een naam uit het overzicht te klikken. Je krijgt dan linksonder in je scherm een tekstvak te zien waarin je een bericht kunt typen. Klik op 'Enter' om je bericht te verzenden.

Rechts wordt collage weergegeven die een mix is van jouw foto’s en de foto’s van je match. Je kunt ook een chat met iemand starten via de chatbutton op het profiel. Dit kan alleen als je match online is.

Wil je even rustig op Pepper rondkijken of alleen met die ene leuke match chatten zonder gestoord te worden? Met een Full Membership kun je jezelf tijdelijk onzichtbaar maken.


Betrouwbaarheid Pepper

In samenwerking met de Consumentenbond lanceerde Pepper, samen met een aantal andere datingsites, het Keurmerk Veilig Daten. De Stichting Keurmerk Veilig Daten is hiervan de onafhankelijke toezichthouder. Zij zien er op toe dat Pepper en andere aangesloten datingsites zorgen voor een veilige omgeving en uitblinken in klantvriendelijkheid en transparantie. Alle datingsites die het keurmerk dragen moeten duidelijk zijn over de prijzen en abonnementsmodellen, over klantvriendelijke voorwaarden beschikken en goed bereikbaar zijn bij klachten of andere problemen. Houders van het keurmerk zijn bovendien gehouden een strikt beleid te voeren tegen datingfraude (oplichting, nepprofielen enz.) en maatregelen te nemen tegen oplichters.

Het veiligheidsbeleid van Pepper komt voort uit overleg met o.a. de Consumentenbond en de Sociaal Economische Raad. Pepper beschikt ook over een certificering van Thuiswinkel Waarborg. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor online aankopen.

De moderators van Pepper zorgen er voor dat de website zo betrouwbaar mogelijk blijft. Om nepprofielen uit te sluiten worden alle profielen manueel gecontroleerd voordat ze online komen te staan. Ook nieuwe en gewijzigde profielteksten en foto’s worden dagelijks gecheckt door de moderators.

Pepper probeert haar gebruikers ook voor te lichten over de gevaren van online dating. Zo raden ze aan voorzichtig om te gaan met je privé-gegevens en alert te zijn op fraudeurs die vragen om geld. Afspreken doe je het best op een openbare plek. Op de website van Pepper kun je gemakkelijk een match blokkeren als je het niet vertrouwt. Lees ook ons artikel over het herkennen van nepprofielen.

De website van Pepper maakt gebruik van met SSL beveiligde verbindingen. Alle gegevens die je met deze website uitwisselt worden versleuteld. Zo kan niemand je persoonlijke gegevens onderscheppen.


Pepper Dating App

Pepper beschikt ook over een dating app voor je smartphone of tablet. Zo kun je ook onderweg je berichten lezen en chatten met singles. Met de dating app van Pepper beschik je over dezelfde functionaliteiten als op de website. Je kunt indien je dit wenst ook notificaties instellen. Dan ontvang je een pop-up op je telefoon bij het ontvangen van nieuwe berichten. Wil je gebruik maken van deze datingapp, dan moet je eerst een profielaanmaken via de website van Pepper. Daarna kun je de Pepper app downloaden. De Pepper app is er voor de besturingsystemen iOS en Android.


Hoeveel kost Pepper?

Het gratis account is bedoeld om kennis te maken met deze datingsite. Kijk rustig rond of je leuke mensen ziet. Ben je tevreden en denk je hier leuke contacten te kunnen leggen dan moet je zoals bij de meeste datingsites overstappen naar een betaald abonnement. Zonder full membership kun je namelijk geen berichten versturen.

Abonnementen Pepper.nl

Er is naast het gratis abonnement maar één type betaald lidmaatschap. Met dit account kun je onbeperkt berichten versturen en ontvangen. Verder kun je chatten met andere leden en beschikken over extra uitgebreide zoekmogelijkheden.

Als je full member wil worden dan kun je kiezen uit 4 verschillende opties. De goedkoopste formule is een jaarabonnement. Je betaalt dan slechts €8,50 per maand. De duurste optie is een maandabonnement. Dit kost €25,00. Betalen is mogelijk met iDeal, Visa, MasterCard, Paypal of MisterCash (België).

Prijzen Pepper.nl

Indien je een abonnement afsluit via de iOS App van Pepper dan verloopt alles via de iTunes store van Apple. In dat geval kun je jouw account alleen beheren, verlengen of opzeggen via iTunes.


Contact opnemen met Pepper

Pepper is ontworpen met behulp van de inbreng en ervaringen van singles. Ze blijven dan ook graag openstaan voor suggesties en verbeteringen. Mis je dingen, of heb je een klacht, neem dan contact op met de klantenservice van Pepper. Ook als je een fake profiel ziet kun je dit het beste direct melden bij Pepper.

De website van Pepper beschikt over een uitgebreide FAQ-pagina (overzicht van veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden). Kom je er niet uit, neem dan contact op met de klantenservice. Je kunt direct in gesprek met de klantenservice via de Live Chat, of een e-mail zenden aan [email protected].

Via de Live Chat kom je snel in contact met de servicemedewerkers van Pepper. De Live Chat is op werkdagen bereikbaar tussen 18.00 en 23.00 uur. In het weekend is de klantenservice te bereiken van 12.00 tot 23.00 uur.

Pepper is een Besloten Vennootschap naar Nederlands recht, bekend in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 32171311. Pepper BV is gevestigd aan de Molenstraat 18 te 2513 BK, 's-Gravenhage, Nederland.

Het telefoonnummer van deze ondermening is 084-8845532. In principe is de klantenservice niet telefonisch bereikbaar.


Hoe verwijder ik mijn profiel?

Om je profiel te kunnen verwijderen moet je eerst inloggen op Pepper. Klik vervolgens rechtsboven in het menu op 'Instellingen'. Kies nu voor de optie 'Account' en scroll naar beneden. Hier vind je de optie 'Profiel Verwijderen'.

Profiel verwijderen Pepper.nl 

Vul je wachtwoord in en klik op de knop ‘Verwijder Mijn Account’. Wil je later toch weer gebruik maken van Pepper dan kun je jezelf weer aanmelden met hetzelfde e-mailadres. Je moet dan wel opnieuw een profiel aanmaken.

Opgelet! Als je je account verwijdert terwijl je een actief Full Membership hebt, wordt ook je Full Membership verwijderd. Je kunt dit niet ongedaan maken.


Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Nadat de gekozen abonnementsperiode is afgelopen, verlengt Pepper je Full Membership voor onbepaalde tijd. Je kunt je abonnement dan steeds opzeggen met inachtneming van de opzegtermijn van maximaal 1 maand.

Wil je de automatische verlenging stopzetten? Klik, nadat je bent ingelogd op Pepper, rechtsboven in de pagina op het menu. Vervolgens klik je op 'Instellingen' en dan op 'Abonnement'. Vink nu de optie 'Nee' aan bij het kopje 'Automatisch verlengen'.

Abonnementen die zijn betaald via de iOS App of met MisterCash, worden niet automatisch verlengd.


Pepper Reviews

  Beetje flirten

  Pepper is spicy! Ik zoek geen dates, maar kom hier graag om te chatten. Zowel mijn man als ikzelf hebben hier een account voor spannende chats en een beetje flirten. Fysiek afspreken doen we niet, want voor het echte werk hebben we elkaar.

  Sterke punten
  Gezellige chat

  Zwakke punten
  Goedkoop

Registreer gratis op Pepper

Schrijf een review