Alleenstaande Papa's

Deze datingsite is gericht op alleenstaande ouders in Nederland. Single papa's en mama's kunnen elkaar hier ontmoeten voor vriendschappen, dates of een serieuze relatie. Zie jij er niet tegenop om iemand te ontmoeten die al één of meerdere kinderen heeft? Schrijf je dan nu gratis in bij Alleenstaande-papas.nl.

PrijsVanaf €11,99 per maand
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

Alleenstaande Papa's Sterke punten

 • Gericht op alleenstaande ouders
 • Groot ledenbestand

Alleenstaande Papa's Zwakke punten

 • Chatten is alleen mogelijk voor betalende abonnees

Over Alleenstaande Papa's

Er zit nog steeds een stijgende lijn in het aantal echtscheidingen. Je ziet het wellicht in je eigen familie of vriendenkring, er zijn steeds meer alleenstaande ouders. Papa's en mama's die gewoon moeten werken en één of meer kinderen (al dan niet deeltijds) opvoeden. Het vinden van een nieuwe partner is dan ook niet altijd eenvoudig voor een alleenstaande vader of moeder. Je hebt amper tijd voor een sociaal leven. Uitgaan kan alleen als je een oppas hebt. Bovendien zit niet iedereen te wachten op een nieuwe partner met kinderen uit een eerder huwelijk. Alleenstaande-papas.nl is er voor die doelgroep.

Of je nu op zoek bent naar een vriendschap, een date of een serieuze relatie, op deze datingsite kun je kennismaken met andere alleenstaande ouders of singles die er geen probleem mee hebben dat jij al kinderen hebt. De naam doet vermoeden dat deze website alleen gericht is op alleenstaande papa's, maar het ledenbestand wordt gedeeld met zustersite alleenstaande-mamas.nl. Alleenstaande moeders kunnen echter ook registreren via deze website.

Voor alleenstaande papa's is het ideaal om in contact te komen met andere mensen die bekend zijn met dezelfde verplichtingen die het ouderschap met zich meebrengt. Je zit als het ware in het zelfde schuitje. Als het klikt kun je elkaar beter begrijpen en helpen. Je kunt ook je ervaringen met elkaar delen. Iemand die geen kinderen heeft zal eerder afknappen op jouw verhalen. Hier vind je gemakkelijk een luisterend oor. Je legt gemakkelijker contact en de kans op leuke dates is vele malen hoger dan op een doorsnee datingwebsite.

Veel alleenstaande vaders voelen zich (nog) niet klaar voor een nieuwe relatie. Ze voelen zich bijvoorbeeld ongemakkelijk, omdat de echtscheiding nog niet helemaal afgewikkeld is. Ze zijn hun leven opnieuw aan het organiseren en krijgen te maken met nieuwe uitdagingen, zoals co-ouderschap, alimentatie, kinderopvang enz. Het fijne aan deze website is dat je er mensen kunt ontmoeten die met soortgelijke zaken te maken hebben. Scheiden is moeilijk en alleenstaand ouderschap is een flinke uitdaging, maar bedenk eens hoeveel fijner het kan zijn om al die hindernissen samen te nemen. Samen sterk met een nieuwe liefde die zich prima in jouw situatie kan verplaatsen, en je kan steunen.


Gratis Inschrijving

Iedereen kan gratis en vrijblijvend kennismaken met de leden van Alleenstaande-papas.nl. Maak een gratis profiel aan en kijk rustig rond of je leuke alleenstaande vaders of moeders kunt spotten. Je bent nimmer verplicht om over te stappen naar een betalend VIP-profiel. Je kunt altijd gebruik blijven maken van het gratis account of jezelf weer eenvoudig afmelden.

Met het gratis account kun je alle profielen bekijken. Je kunt ook interesse tonen in iemand of zoeken naar bepaalde profielen. Zie je dames of heren waar je wel contact mee zou willen, dan kun je desgewenst overstappen naar VIP-toegang. Je kunt dan onbeperkt chatten met alle deelnemers.

Op deze datingsite hoef je geen credits te kopen om te kunnen chatten. Voor de VIP-toegang betaal je een vast maandelijks bedrag en kun je onbeperkt berichten versturen en ontvangen. Je krijgt hiermee direct onbeperkt toegang tot alle mogelijkheden op Alleenstaande-papas.nl.

Op de website klik je op de knop 'Inschrijven'. Daarna kies je een nickname voor je profiel (niet je echte naam dus). In de daarop volgende stap kies je zelf een wachtwoord. Een veilig wachtwoord bevat hoofdletters, kleine letters, leestekens en cijfers. Het is niet verplicht om een sterk wachtwoord te kiezen, maar we raden het ten zeerste aan. Je dating ervaringen zijn toch best persoonlijk.

Na het kiezen van een nickname en een wachtwoord (hiermee kun je later inloggen) wordt om een e-mail adres gevraagd. Wees gerust, het e-mail adres wordt alleen gebruikt om jouw te verwittigen als er een nieuw bericht voor je is. Het komt niet in je profiel te staan en wordt niet gedeeld met andere deelnemers. Zodra iemand jouw een privé-bericht of een knipoogje stuurt, ontvang je daarvan een bericht in je mailbox. Het bericht zelf verschijnt niet in je mail. Om het te kunnen lezen dien je in te loggen bij Alleenstaande-papas.nl

Na het verzenden van je e-mail adres ontvang je vrijwel direct een bevestigingsbericht in je e-mail box. Dit bericht bevat een link waarmee de echtheid van je e-mail adres wordt gecontroleerd. Klik op deze link om je e-mail adres te bevestigen.

Je kunt nu een begin maken met het samenstellen van je profiel. Zorg voor een compleet datingprofiel. Op het dashboard kun je zien hoe volledig het is. Zorg dat je informatie 100% compleet is. Benut ook de vrije teksten om iets over jezelf te vertellen. Hou het wel kort en bondig, tenzij je je boterham verdient met het schrijven van boeken. Dan is het enigszins logisch dat je wat meer schrijft.

Wees vooral eerlijk in je profielteksten. Het is niet nodig om te liegen over bepaalde zaken of bijvoorbeeld je gewicht naar beneden af te ronden. Als je 150 kilo weegt selecteer je niet 'volslank' of 'normaal postuur'. En als je af en toe een sigaretje rookt, geef dit dan gewoon aan. Op ieder potje past een dekseltje! De beheerders van deze datingsite zeggen trouwens streng toe te zien op onjuiste of misleidende informatie. Fake-profielen worden zonder pardon verwijderd.

Controleer je teksten ook op taalfouten alvorens je profiel te publiceren. Spelfouten in je profieltekst zijn voor veel mensen een heuse afknapper. Wees verder vooral jezelf, maar straal wel positiviteit uit door inspirerend te zijn.

Upload ook een profielfoto. Profielen zonder foto worden vrijwel door niemand bekeken. Bovendien is het erg verdacht om zonder foto op een datingsite te staan. Zorg dat je alleen op de foto staat en dat je gezicht duidelijk is beeld is. Draag dus geen zonnebril.


Hoe werkt deze datingsite?

Na het voltooien van de gratis registratie kun je inloggen op de website van Alleenstaande-papas.nl. Je komt dan meteen terecht op een overzichtspagina. Je ziet hier in één oogopslag wie online is, welke nieuwe profielen recentelijk zijn aangemaakt, en de laatste nieuwe foto's die door andere leden werden geplaatst.

De overzichtspagina is je startpagina. Vanaf deze pagina kun je alles overzien en alle functies van deze datingsite gebruiken. Je kunt hier ook zien hoeveel procent van je profiel is ingevuld. Zorg dat je profiel voor 100% compleet is. Zo heb je de meeste kans op leuke contacten.

Op de overzichtspagina kun je foto's uploaden, je profiel bewerken, zoeken naar profielen, contacten beheren en berichten lezen. 

Alleenstaande-papas.nl maakt geen gebruik van persoonlijkheidstesten. Matches worden gegenereerd d.m.v. de zogenaamde FotoZapper. In deze functie krijg je willekeurige foto's van andere leden te zien. Je kunt dan aangeven of je de persoon op de foto leuk vindt. Je kiest bij elke foto 'Ja', 'Misschien' of 'Nee'. Indien de leden die jij leuk vindt ook jouw profielfoto positief beoordelen ontstaat er een match. 

De FotoZapper op Alleenstaande-papas.nl

Je kunt ook zelf op zoek gaan naar leden die je leuk vindt. Met de zoekfunctie kun je o.a. zoeken op leeftijd of afstand. Heb je leuke mensen gevonden dan kun je overstappen naar de VIP-toegang. Met de VIP-toegang kun je onbeperkt berichten versturen en ontvangen, en zonder beperkingen gebruik maken van alle functies op deze website.


Is Alleenstaande-papas.nl veilig?

Als je een foto upload of een profieltekst schrijft staat deze niet meteen online. Alle profiel-informatie en afbeeldingen worden handmatig gecontroleerd door de beheerders van Alleenstaande-papas.nl. Dit om te voorkomen dat kwaadwilligen misbruik maken van deze datingsite. Over het algemeen word je profiel binnen de 24 uur gekeurd.

Als je de website alleenstaande-papas.nl bezoekt zie je een slotje in het adresvenster van je browser. Als je hier op klikt kun je de geldigheid van het SSL-certificaat van deze datingsite controleren. Alleenstaande-papas.nl gebruikt SSL-verbindingen om er voor te zorgen dat alle gegevens die je met deze website uitwisselt worden versleuteld. Hierdoor kunnen kwaadwilligen je gegevens niet onderscheppen en dat is wel zo prettig.

Alleenstaande-papas.nl is beveiligd met een SSL-certifcaat

De website beschikt verder over diverse privacy-instellingen die je zelf kunt beheren. Zo kun je in alle anonimiteit daten. Zoekmachines kunnen jouw profiel-informatie niet indexeren. Het is wel mogelijk dat je profiel zichtbaar is op andere websites van dezelfde eigenaar. Alleenstaande-papas.nl maakt onderdeel uit van Safe Dating Networks. Dit is een netwerk van diverse datingsites in Nederland en België. Dit is echter ook uit te schakelen via de instelling "zoeken en gevonden worden op partnersites". Deze optie is standaard ingeschakeld.

Wil je VIP-toegang kopen dan kun je in een veilige en versleutelde omgeving betalen. Je kunt betalen met iDEAL, Visa, Mastercard of American Express. Woon je in België dan kun je ook afrekenen met Bancontact of Maestro. Je kunt het verschuldigde bedrag ook gewoon zelf overmaken. Het duurt dan wel een paar dagen alvorens de betaling is verwerkt.


Kosten Alleenstaande-papas.nl

Ben je tevreden over Alleenstaande-papas.nl en wil je onbeperkt gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden, dan kun je kiezen voor een upgrade naar VIP-toegang. Je bepaalt zelf voor welke periode je per keer VIP-toegang wilt kopen. Hoe meer je ineens koopt, hoe goedkoper het is. Afhankelijk van de gekozen betaalmethode zal het systeem aan de hand van het door jouw gekozen abonnement automatisch opnieuw incasseren voor een volgende periode. Je kunt dit uiteraard op elk gewenst moment stopzetten of aanpassen.

Met de VIP-toegang kun je o.m. onbeperkt gebruik maken van de FotoZapper. Verder krijg je meer mogelijkheden om uitgebreid te zoeken binnen de profielen. Zo kun je met VIP-toegang ook zoeken op trefwoord. Stel je zoekt iemand die net als jij fan is van Coldplay. Zoek dan op het trefwoord 'Coldplay' om profielen te zoeken die dit trefwoord bevatten.

VIP-leden kunnen onbeperkt berichten versturen en ontvangen. Er zijn eigenlijk maar twee mogelijkheden op deze site. Een gratis account met beperkingen om vrijblijvend kennis te maken met deze datingsite, of een betalend abonnement (VIP-toegang) dat toegang geeft tot alle opties en mogelijkheden voor een vast maandelijks bedrag.

De voordeligste formule is VIP-toegang voor 4 maanden. Je betaalt dan in totaal €47,96 voor de hele periode, oftewel €11,99 per maand. Je kunt de VIP-toegang echter ook aanschaffen voor één maand. Het kost dan wel iets meer, t.w. €19,99.

Kosten Alleenstaande-papas.nl


Adresgegevens Alleenstaande-papa.nl

Alleenstaande-papas.nl en alleenstaande-mamas.nl zijn handelsnamen van Amazing Bits BV. Deze onderneming is bij de Nederlandse Kamer van Koophandel geregistreerd onder dossiernummer 09170750.

Bezoekadres:
Kerkenbos 1057c
6546 BB Nijmegen
Nederland

Correspondentieadres:
Postbus 38128
6503 AE Nijmegen
Nederland

De klantenservice is bereikbaar via het online-contactformulier op de website. Vul je naam, inlognaam en e-mail adres in, zodat ze je vlot kunnen helpen.


Abonnement beëindigen

Een abonnement op de VIP-toegang van Alleenstaande-papas.nl kun je zelf via de website beëindigen. Klik op het profiel-icoon rechtsboven op de overzichtspagina. Ga vervolgens naar "Account". Op het tabblad "Account-status" klik je op de knop "Abonnement stoppen". Klik vervolgens op "Bevestig" en je abonnement wordt stopgezet.


Alleenstaande Papa's Reviews

  Leuke vrouw gevonden

  Als alleenstaande vader kan het soms best moeilijk zijn om een nieuwe partner te vinden. Waar vind je de tijd? Ik ben dan ook voorzichtig gaan rondkijken op deze site en heb inmiddels een hartstikke leuke vrouw ontmoet. Ze zat eigenlijk ik hetzelfde schuitje, maar nu zijn we samen. We genieten van het leven en van onze kinderen. Ik kan deze datingsite dan ook aanbevelen.

  Sterke punten
  Niet duur

Registreer gratis op Alleenstaande Papa's

Schrijf je eigen review