Alleenstaande Mama's

Alleenstaande-Mamas.nl is een ontmoetingsplaats voor singles met kinderen. Alleenstaande ouders kunnen hier in met elkaar in contact komen voor vriendschappen, dates of een serieuze relatie. Heb jij geen probleem met een date die kinderen heeft? Schrijf je dan vandaag nog gratis in bij Alleenstaande-mamas.nl.

PrijsVanaf €11,99 per maand
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

Alleenstaande Mama's Sterke punten

 • Gericht op alleenstaande moeders en vaders
 • Veel leden
 • Veel mogelijk met gratis account

Alleenstaande Mama's Zwakke punten

 • Alleen betalende abonnees kunnen chatten

Over Alleenstaande-mamas.nl

Steeds meer kinderen maken deel uit van een eenoudergezin. Inmiddels woont 16 procent van alle kinderen in Nederland bij een alleenstaande vader of moeder. De blijvende toename van het aantal huishoudens met één ouder is vooral te wijten aan het aantal echtscheidingen dat de afgelopen twintig jaar volop bleef stijgen. Bijna negen op de tien kinderen in een eenoudergezin wonen bij de mama. 

Als je moet werken en voor je kinderen moet zorgen is het vinden van een nieuwe liefde niet altijd even simpel. Je hebt weinig tijd en uitgaan kan vaak alleen als je een oppas kunt regelen. Daarnaast zit niet iedereen te wachten op een nieuwe partner met kinderen uit een vorig huwelijk. Alleenstaande-mamas.nl is er speciaal voor die groep mensen.

Of je nu op zoek bent naar nieuwe contacten, dates of een serieuze partner, op deze datingsite kom je gemakkelijk in contact met andere alleenstaande papa's en mama's, of singles die er geen probleem mee hebben dat jij kinderen hebt. De naam doet vermoeden dat deze website alleen gericht is op alleenstaande moeders, maar het ledenbestand wordt gedeeld met zustersite alleenstaande-papas.nl. Alleenstaande vaders kunnen ook registreren via deze website.

Veel alleenstaande moeders twijfelen. Ze weten niet goed of ze al klaar zijn voor een nieuwe liefde. Soms is de echtscheiding nog niet helemaal rond. Verder krijgen ze ook te maken met allerlei nieuwe uitdagingen, zoals alimentatie, co-ouderschap, kinderopvang enz. Het fijne aan deze datingsite is dat je er contacten kunt leggen met  mensen die met dezelfde uitdagingen te maken hebben. Scheiden is lijden en er alleen voor staan is een uitdaging, maar stel je eens voor hoe fijn het kan om al die hindernissen samen te nemen. Sterker staan met de steun van een nieuwe liefde,.die zich helemaal in jouw situatie kan verplaatsen.


Gratis account aanmaken

Bij Alleenstaande-mamas.nl kun je gratis en zonder verdere verplichtingen kennismaken met de andere leden van deze datingsite. Inschrijven is gratis! Maak een profiel aan en kijk rustig rond of je leuke alleenstaande papa's of mama's tegenkomt.

Je bent nooit verplicht om over te stappen op een betalend VIP-profiel. Je kunt onbeperkt gebruik blijven maken van het gratis account of jezelf helemaal afmelden. Met een gratis lidmaatschap kun je de profielen van andere leden bekijken. Je kunt ook interesse tonen in iemand of op zoek gaan naar leden die aan jouw zoekcriteria voldoen. Zie je leuke mama's of papa's waar je wel contact mee zou willen, dan kun je altijd overstappen op VIP-toegang. Je kunt dan onbeperkt chatten met alle leden.

Bij Alleenstaande-mamas.nl hoef je geen credits aan te schaffen om te kunnen chatten. Voor de VIP-toegang betaal je een vast maandelijks bedrag. Je kunt dan onbeperkt berichten versturen en ontvangen.

Om een gratis account aan te maken ga je naar de website. Klik op de button 'Inschrijven' en kies vervolgens een gebruikersnaam voor je profiel. In de volgende stap stel je een wachtwoord in. Het is niet verplicht om een sterk wachtwoord in te stellen, maar we raden het wel aan. Je dating ervaringen toch best wel persoonlijk? Een veilig wachtwoord bestaat uit minimaal 8 tekens en bevat tenminste een hoofdletter, een kleine letter, een leesteken en een cijfer.

Na het kiezen van een gebruikersnaam en een wachtwoord wordt om je e-mail adres gevraagd. Je e-mail adres komt niet in je profiel te staan. Het wordt gebruikt om jou op de hoogte te houden van nieuwe berichten en matches. Na het verzenden van je e-mail adres ontvang je vrijwel direct een e-mailtje. Dit bericht bevat een link waarmee de echtheid van je e-mail adres wordt gecontroleerd. Klik op de link in het bericht om je e-mail adres te bevestigen.

Het inschrijven duurt ongeveer 5 minuten. Je krijgt aansluitend nog een paar vragen waarvan de antwoorden de basis zullen vormen voor je datingprofiel. Zo vraagt men alvast naar je geslacht en of je op zoek bent naar een man of een vrouw. Verder volgen er vragen over je leeftijd, postuur en woonplaats. Het veld met de woonplaats lijkt om een exact adres te vragen. Dit wordt niet als zodanig weergegeven in je profiel.

Adres invullen bij Alleenstaande-mamas.nl

In de laatste stap kun je een foto uploaden. Je kunt deze stap ook overslaan en later een foto uploaden. Een profielfoto is namelijk erg belangrijk. Het bepaalt de eerste indruk die anderen van je krijgen. Zorg altijd voor een duidelijke en recente foto van je gezicht. 

Na deze laatste stap kom je op het dashboard terecht. Hier kun je profiel bekijken en verder bewerken en bladeren en zoeken door de profielen van andere leden.


Hoe werkt deze datingsite?

Zodra je de registratie hebt afgerond ontvang je een belangrijk e-mail berichtje van Alleenstaande-mamas.nl. Dit bericht bevat een zogenaamde bevestigingsknop. Klik op de knop in deze e-mail om de juistheid van je e-mail adres te bevestigen. Hierna krijg je toegang tot je eigen dashboard. 

Je hebt nu automatisch een gratis abonnement. Hiermee kun je onder meer je profiel verder inrichten en de profielen van anderen bekijken. Kijk eerst of deze website je bevalt. Het is niet nodig om direct over te stappen om een betalend abonnement. 

De eerste stap is het verbeteren van je profiel. Op de overzichtspagina zie je duidelijk welke elementen van het profiel je verder kunt uitbreiden. De belangrijkste stap is het uploaden van een goede profielfoto. Zorg voor een recente afbeelding waar je gezicht duidelijk op staat. Vermijd fotofilters en gebruik geen onscherpe of onderbelichte plaatjes.  

Je profiel op Alleenstaande-mamas.nl

Let op: Foto's moeten eerst worden gekeurd door de redactie. Je foto's zijn dus niet direct zichtbaar voor anderen.

Is je profiel klaar en goedgekeurd? Dan kunnen andere leden jouw profiel zien en kan er zelfs een een eventuele match ontstaan. Met je gratis account kun je ook zelf op zoek gaan naar leuke profielen. Je kunt ook een knipoogje versturen. 

Ben je tevreden en zie je voldoende leuke profielen dan kun je overstappen naar VIP-toegang. Met VIP-toegang kun je o.m. gebruik maken van de zogenaamde Fotozapper, en onbeperkt berichten sturen en ontvangen.  

De Fotozapper is een handige functie waarmee je snel door de profielfoto’s kunt bladeren van mensen waarmee je veel gemeen hebt, bijvoorbeeld omdat ze in jouw buurt wonen, in je leeftijdscategorie vallen of gemeenschappelijke interesses hebben.

Onder elke foto staan drie knoppen met de opties 'Ja', 'Misschien' en 'Nee'. Kies je voor 'Ja', dan geef je aan deze alleenstaande leuk te vinden. Als deze man of vrouw jouw profiel ook positief beoordeelt ontstaat er een match en kun je met elkaar chatten of berichtjes uitwisselen.

Klik je op de knop 'Misschien', dan kan deze profielfoto op een later moment alsnog aan je worden voorgesteld. Met een gratis account kun je maar beperkt gebruik maken van de Fotozapper. Je moet bovendien eerst zelf een profielfoto uploaden om matches te kunnen ontvangen.

Met VIP-toegang kun je onbeperkt gebruik maken van de Fotozapper. Je kunt ook zonder limiet berichten versturen en chatten. VIP-leden hebben nog meer mogelijkheden om gericht te zoeken naar leuke singles. Zo kun je zelfs zoeken op trefwoorden. Met VIP-toegang kun je ook alle foto's bekijken en zien wie jouw profiel heeft bezocht.


Wat is Safe Dating Networks?

De website geeft aan onderdeel uit te maken van Safe Dating Networks. Dit lijkt een soort keurmerk voor veilige websites te zijn, maar dat is het niet. Safe Dating Networks is een netwerk van datingsites van dezelfde eigenaar. Alleenstaande-mamas.nl is van dezelfde eigenaar als bijvoorbeeld Cupify.nl en Metjou.nl.

Alle datingsites in dit netwerk maken gebruik van een centrale database met leden. Zo kan je profiel voor Alleenstaande-mamas.nl ook worden getoond op andere relevante datingsites . De optie 'Zoeken en gevonden worden op partnersites' staat standaard ingeschakeld. Vind je het niet prettig dat je ook vindbaar bent op datingsites waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt, dan kun je deze optie zelf uitschakelen. Klik rechtsboven op het dashboard op je profielfoto en kies 'Instellingen'. Selecteer vervolgens het tabblad 'Partnersites'.

Safe Dating Networks

Weergave van je profiel op enkele verwante datingsites vergroot wel je kans op leuke matches, want meer bezoekers op je profiel betekent meestal ook meer reacties. Overigens wordt je profiel niet zomaar op elke site gezet. Je profiel moet wel aansluiten op je eigen voorkeuren en interesses.


Is Alleenstaande-mamas.nl veilig?

Alle gegevens die je met deze website uitwisselt zijn beveiligd met SSL-encryptie. Dit kun je zien aan het slotje in de adresbalk van je browser. Alles wat je naar deze site stuurt (persoonlijke gegevens, betalingen enz.) wordt verzonden in een versleutelde vorm waardoor niemand het kan onderscheppen.

Ook met de privacy zit het wel goed bij deze datingsite. Om te beginnen is je profiel niet terug te vinden op zoekmachines zoals Google. Zoekmachines kunnen jouw profielpagina hier niet indexeren. Allerlei privacy-instellingen zijn gemakkelijk te beheren op deze site. Zo kun je onder meer je profiel onzichtbaar maken, profielen van anderen bekijken in een incognito-modus (alleen voor VIP-leden), het ontvangen van knipoogjes uitschakelen en beheren of en welke e-mails je ontvangt.

Privacy op Alleenstaande-mamas.nl

Ook betalen kan veilig op deze website. Je in een beveiligde omgeving afrekenen met iDEAL, Visa, Mastercard of American Express. Voor inwoners van België is het ook mogelijk om met Bancontact of Maestro te betalen. Geld overschrijven is ook mogelijk, maar hou dan wel rekening met een langere verwerkingstijd.


Wat is VIP-toegang?

Met je gratis account kun je deze datingsite vrijblijvend verkennen. Zie je voldoende leuke profielen en wil je contact zoeken met andere alleenstaande ouders, dan kun je jouw account upgraden naar VIP-toegang. Met VIP-toegang kun je ongelimiteerd gebruik maken van alle functionaliteiten op Alleenstaande-mamas.nl.

De goedkoopste optie is het aanschaffen van VIP-toegang voor 4 maanden. Je betaalt dan in totaal €47,96 voor deze periode, oftewel €11,99 per maand. Je kunt de VIP-toegang ook kopen voor één maand, maar dan kost het je wel €19,99. Het abonnement kun je op elk gewenst moment weer stopzetten of aanpassen.

Prijzen Alleenstaande-mamas.nl


Klantenservice

Alleenstaande-mamas.nl is een website van het Nederlandse bedrijf Amazing Bits B.V.

De klantenservice van Alleenstaande Mama's is bereikbaar via het contactformulier op de website.

Vestigingsadres:

Kerkenbos 1057c
6546 BB Nijmegen
Nederland


Abonnement beëindigen

Heb je een leuke single vader of moeder gevonden, of wil je om wat voor reden dan ook je profiel bij Alleenstaande Mama's verwijderen, dan kun je dat zelf doen via de website. Log in op de website en klik rechtsboven op je profiel en vervolgens op de optie 'Account'. Ga dan naar de knop met 'Uitschrijven' en klik erop. Opgelet: Door bovenstaande optie te gebruiken wordt je profiel definitief verwijderd. Je kunt niet meer inloggen en andere deelnemers kunnen geen contact meer met je opnemen.


Alleenstaande Mama's Reviews

  Ik voel me hier op mijn gemak

  Ik ben een alleenstaande moeder met drie jonge koters. Een vriendin wees mij op deze website, maar ik heb er eerst maandenlang over getwijfeld. Daten via het internet leek me nogal eng. Uiteindelijk heb ik de stap toch maar gezet. Ik heb eerst Lexa geprobeerd, maar ben bij Alleenstaande-mamas.nl blijven hangen. Ik heb nog geen leuke man ontmoet, maar het is allemaal wel leuk en stiekem vind ik het heel spannend. Ik voel me hier op mijn gemak, omdat mannen weten wat ze kunnen verwachten. Wie lid wordt van deze site weet op voorhand dat hij te maken krijgt met vrouwen die al kinderen hebben.

  Sterke punten
  Spannend

Registreer gratis op Alleenstaande Mama's

Schrijf een review