Seniorengeluk

Seniorengeluk is een datingsite voor 50-plussers die op zoek zijn naar contact, vriendschap of een relatie. Deze datingwebsite ziet er overzichtelijk uit en is gemakkelijk in gebruik. Aanmelden is gratis en eenvoudig. Seniorengeluk.nl is een nette website met een actief ledenbestand.

PrijsVanaf €11,99 per maand
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

Seniorengeluk Sterke punten

 • Chatten is mogelijk
 • Gezellige sfeer op deze website

Seniorengeluk Zwakke punten

 • Niet alleen 50-plussers actief, maar ook jongere mensen

Over Seniorengeluk.nl

Hoewel Seniorengeluk.nl zich richt tot 50-plussers zijn er helaas ook jongere mensen te vinden op deze datingsite. Wellicht gaat het hier om jongeren die op zoek zijn naar contact met ouderen. Deze datingsite is bedoeld voor het leggen van contacten. Niet iedereen op deze datingwebsite is op zoek naar een serieuze relatie. Er zijn ook mensen die de site gebruiken om nieuwe vriendschappen op te doen.

In Nederland tellen we nu al zo'n 3,5 miljoen mensen die ouder dan 65 zijn. Dat is zowat 20% van alle Nederlanders. 54% van de 65-plussers is vrouw. Bij de 80-plussers is het aandeel vrouwen zelfs 62%. En de groep ouderen wordt steeds groter.

Ouder worden gaat voor steeds meer mensen ook gepaard met eenzaamheid. Je voelt je niet verbonden met anderen, met de omgeving, met de wereld. Dat maakt je ongelukkig. Je krijgt een verdrietig, leeg, machteloos of angstig gevoel. Gelukkig komen er steeds meer datingsites op de markt die zich richten op deze groeiende groep.

Seniorengeluk.nl is goed afgestemd op 50-plussers. De website is buitengewoon overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Zo gebruiken ze duidelijke lettertypen en leesbare teksten. Er zijn ook eenvoudige en makkelijk te begrijpen functionaliteiten om door profielen te bladeren. Zo kun je met de zogenaamde fotozapper heel eenvoudig van het ene naar het andere profiel gaan. Je beoordeelt de profielen waardoor de website een steeds beter beeld krijgt van de mensen die goed bij jou passen.

Contact leggen op deze datingsite is laagdrempelig. Een berichtje is zo verstuurd en deze website heeft ook een chatbox. Met de geavanceerde zoekfunctie kun je o.m. zoeken op leeftijd. De zoekoptie loopt van 45 jaar tot en met 99+. In elke leeftijdscategorie zijn er overigens flink wat alleenstaanden actief. Na een gratis inschrijving op deze datingsite kun je meteen aan de slag met het doorzoeken van profielen.


Gratis Inschrijven

Inschrijven is vrij eenvoudig en helemaal gratis. Om te beginnen moet je een alias (schuilnaam) kiezen. We raden aan om niet je echte voornaam te gebruiken.

Daarna wordt gevraagd om een wachtwoord te kiezen. Zorg dat je wachtwoord niet te gemakkelijk is. Een sterk wachtwoord is niet te raden en ook moeilijk te kraken door een computer. Een goed wachtwoord bestaat naast gewone letters en cijfers ook uit hoofdletters, leestekens en bijzondere karakters.

Heb je moeite met het onthouden van wachtwoorden? Gebruik dan een ezelsbruggetje. Neem bijvoorbeeld de eerste twee regels uit je favoriete liedje. Gebruik van de woorden uit deze regels steeds de eerste letter. Maak van het eerste karakter een hoofdletter en rond af met een cijfer en een leesteken (bijvoorbeeld de laatste twee cijfers van je geboortejaar) en een uitroepteken. Stel dat Kleine kokette Katinka van de Spelbrekers je favoriete liedje is. De eerste twee regels van dit liedje luiden als volgt: "Elke morgen om half negen, komen wij Katinka tegen." Dan maak je als wachtwoord Emohnkwkt1942!. Met het liedje in je achterhoofd is dit extreem ingewikkelde wachtwoord toch gemakkelijk te onthouden.

Als je een wachtwoord hebt gekozen vul je in de volgende stap je e-mail adres in. Daarna kun je aangeven welke soort e-mails je van Seniorengeluk.nl wenst te ontvangen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mailtje te ontvangen als je een nieuw bericht hebt ontvangen.

Daarna geef je aan wat je geslacht is en of je op zoek bent naar een man of vrouw. De volgende stap is een schuifbalkje waarmee je kunt aangeven wat je leeftijd is. Je kunt alleen kiezen voor een leeftijd tussen de 45 en de 99 jaar, want de site wil geen jongeren op dit dating platform toelaten.

Na het invullen van je leeftijd volgt een vraag over je postuur gevolgd door een scherm wat naar je lokatie vraagt. Je kunt hier gerust je adres of postcode invullen, want deze gegevens worden niet gedeeld op deze datingsite. In je profiel komt alleen een plaatsnaam te staan. Woon je in een klein dorpje dan kun je ook de postcode van een nabijgelegen stad invullen. Het gaat er slechts om dat anderen een idee krijgen waar je ongeveer woont.

Je bent er bijna. De volgende stap is echter heel belangrijk, namelijk het uploaden van een profielfoto. Klik op de knop 'Uploaden'. Vervolgens kun je op je computer of smartphone een afbeelding van jezelf selecteren die jij wilt gebruiken als profielfoto. Kies voor een afbeelding waar je gezicht duidelijk opstaat.

En dan de laatste stap. Vink aan dat je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden. Uiteraard lees je deze voorwaarden eerst even door.

Na het doorlopen van deze stappen is je profiel klaar en kun je direct zien welke leuke mensen er online zijn. Het is ook mogelijk om te zien wanneer iemand voor het laatst op de site is geweest en welke nieuwe leden er allemaal zijn.

Met een gratis lidmaatschap heb je beperkte mogelijkheden op deze datingsite. Het is bedoeld om je te kans te geven om een indruk te krijgen van deze datingsite. Zo kun je vrijblijvend kijken of er leuke mensen op deze datingsite staan en of het wel wat voor je is. Wil je toegang tot alle leuke mogelijkheden van Seniorengeluk.nl dan kun je het gratis lidmaatschap opwaarderen naar een betaald lidmaatschap.


Hoe werkt Seniorengeluk?

Na het doorlopen van de gratis registratieprocedure krijg je meteen toegang tot de datingsite van Seniorengeluk.nl. De toegang blijft echter beperkt, omdat ze nog niet hebben controleren of je een correct e-mail adres hebt ingevuld. Dit verificatieproces kun je zelf opstarten en is heel eenvoudig. Seniorengeluk.nl heeft je een e-mail bevestiging gestuurd met als onderwerp "Bevestig uw e-mailadres". Open deze mail en druk op de groene knop. Daarna heb je volledige toegang tot de dating omgeving van Seniorengeluk.nl.

Op de website kun je meteen verder met het completer maken van je profiel. Door het invullen van zoveel mogelijk eigenschappen wordt het makkelijker om gevonden te worden door andere deelnemers.

Is je profiel compleet dan kun je zelf actief op zoek gaan naar gelijkgestemden. Een leuke functie is de zogenaamde Fotozapper. Dit werkt net als zappen op je tv-toestel. Je krijgt een willekeurige profielfoto te zien met daaronder drie opties. Ja, misschien en nee. Als jullie elkaar leuk vinden is er sprake van een zogenaamde match. Deze matches kun je gemakkelijk terugvinden op de site. Kom je leuke profielen tegen dan kun je die bewaren in een mapje met favorieten. Je kunt ook zien bij wie jij in het mapje met favorieten ziet.

Weet je precies wat je wilt? Gebruik dan de zoekfunctie. Je kunt zoeken op basis van diverse criteria, zoals leeftijd, regio en het soort contact.


Bedrijfsgegevens

SeniorenGeluk.nl is een site van het Nederlandse bedrijf Amazing Bits BV en maakt deel uit van Safe Dating Networks. Het bedrijf is bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder dossiernummer 09170750.

Als je inlogt op de website kun je een contactformulier vinden. 

Het adres van deze onderneming luidt als volgt:
Kerkenbos 1057c
6546 BB Nijmegen
Nederland


Seniorengeluk Reviews

  Even wennen, instructies kunnen duidelijker

  Ik ben 68 dus internet is voor mij sowieso nog een beetje wennen, laat staan daten op het internet. In het begin was het spannend, maar soms ook onwennig of ronduit moeilijk. Ik had gehoopt dat een website die zich richt op ouderen betere instructies zou bevatten. Ik vind dit wel een verbeterpuntje. Gelukkig leg je hier gemakkelijk contact en hebben enkele andere leden mij geholpen om wegwijs te worden in de wereld van de dating. Ik ben blij met de leuke mensen die ik tot nu toe heb leren kennen. Uiteindelijk ben ik dus zeer tevreden.

  Sterke punten
  Fijne website om contacten te leggen

  Zwakke punten
  Tekort aan instructies voor ouderen

Registreer gratis op Seniorengeluk

Schrijf een review