Geniet samen van het leven en ontmoet 50+ singles op OurTime. Deze datingsite is gericht op jonge alleenstaande 50-plussers in Nederland. Hier kun je in contact komen met mensen met dezelfde interesses. Ontmoet mensen persoonlijk tijdens activiteiten die door OurTime worden georganiseerd. Schrijf je vandaag nog gratis in en krijg direct toegang tot de profielen van alleenstaande 50-plussers die serieus willen daten.

PrijsVanaf €9,99 per maand
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

Over Ourtime.nl

Ourtime.nl is een spin-off van de bekende website Lexa.nl. Het is helaas niet duidelijk aangegeven dat OurTime een onderdeel is van Lexa. Het heeft in elk geval geen zin om je bij beide datingsites in te schrijven. Lexa is vooral populair bij mensen onder de 50. Vandaar dat het bedrijf achter deze datingsites, de Amerikaanse Match Group, een extra website in het leven heeft geroepen die zich richt op jonge 50-plussers. De functionaliteiten en prijzen van Ourtime.nl zijn identiek aan die van Lexa.

Ouderen maken steeds vaker gebruik van datingsites voor het vinden van een partner. Je ziet dan ook steeds meer nieuwe datingsites opkomen die zich richten op senioren. Jonge 50-plussers voelen zich echter niet altijd thuis op deze websites. De meeste leden zijn weduwnaar of weduwe en zijn vaak al met pensioen. Op een reguliere datingsite zijn mensen dan weer vaak te jong. Daarom richt OurTime zich op mensen tussen de 50 en de 65.

Alleenstaanden tussen de 50 en de 65 jaar zijn doorgaans succesvolle mensen. Ze zijn meestal gescheiden, hebben hun carrière op de rit en de kinderen zijn de deur uit. Ze hebben meer tijd om van het leven te genieten, maar missen een partner. Op OurTime kunnen deze mensen elkaar ontmoeten en samen van het leven gaan genieten.  


Betrouwbaarheid OurTime

Bij OurTime worden je persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk behandeld. Informatie zoals je e-mailadres, je telefoonnummer en je echte identiteit worden niet weergegeven in je profiel en nimmer gedeeld met andere leden van de site. Alleen beslist aan wie je ze wilt meedelen. Je profiel op OurTime is ook zichtbaar op andere websites van deze exploitant, w.o. Lexa.nl.

OurTime maakt geen fake profielen aan om mensen naar de site te lokken. Het bedrijf achter datingsite werft leden door intensief reclame te maken op radio, televisie en het internet. Er worden ook geen hostessen of animatoren ingezet om om het aantal contacten en berichten kunstmatig te verhogen.

Om te voorkomen dat derden fake profielen aanmaken worden alle profielen en gemaakte wijzigingen systematisch gecontroleerd door moderatoren. Profielen en aangebrachte wijzigingen worden nooit direct online geplaatst. Alles wordt eerst gecontroleerd. Foto’s, omschrijvingen of profielen die fake zijn of worden geweigerd. Ook naaktfoto's of profielen met vulgaire teksten zijn niet toegestaan.

Dankzij de handige contactfilter kun je zelf bepalen wie contact met jou kan opnemen. Je stelt in aan welke voorwaarden iemand moet voldoen, bijvoorbeeld alleen profielen met een foto die ouder zijn dan 50 en jonger dan 60. Leden die niet aan de door jou ingestelde criteria voldoen kunnen dan geen contact met jou opnemen. Heb je een leuk gesprek met iemand en wil je niet meer gestoord worden door andere leden, dan kun je de incognito-modus inschakelen. Andere leden kunnen dan niet zien dat jij op de site bent. Kom je vervelend persoon tegen, dan kun je deze zelf op de zwarte lijst zetten. Hij of zijn kan dan geen contact meer met je opnemen.


Hoe werkt deze datingsite?

Zoals bij de meeste datingsites het geval is kun je ook bij OurTime kiezen tussen een gratis en een betaald lidmaatschap. Het gratis lidmaatschap is eigenijk bedoeld om vrijblijvend kennis te kunnen maken met de leden van OurTime, zonder dat je meteen een abonnement moet afnemen.

Bij OurTime krijg je al flink wat functionaliteiten aangeboden binnen een gratis abonnement. Zo kun je met een gratis account zelf op zoek gaan naar leuke alleenstaande 50-plussers. Je kunt bovendien beperkt profielen bekijken, en berichten versturen en ontvangen.

Je kunt ook gebruik maken van de carroussel optie en elke dag 100 partnervoorstellen bekijken. In de carroussel optie zie je willekeurige profielfoto's voorbij komen met wat basisgegevens zoals een leeftijd. Zie je een leuke profielfoto, dan klik je op het groene knopje 'JA'. Past iemand niet in je plaatje, dan klik je op het rode knopje 'NEE'. Hebben jullie allebei op het groene knopje gedrukt, dan hebben jullie een match! Je kunt dan een berichtje sturen naar je nieuwe maatje. Heb je een betalend abonnement genomen, dan kun je onbeperkt gebruik maken van de carroussel-functie.

OurTime beschikt ook over zeer geavanceerde zoekfuncties. Je kunt filteren op voor de hand liggende criteria zoals leeftijd en lokatie, maar OurTime beschikt over nog veel meer zoekopties. Ben jij op zoek naar mensen die niet roken of drinken? Zoek je een partner die vegetarisch is, of veganistisch? Mag je partner niet langer zijn dan jijzelf? Filter dan op lichaamslengte. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een zoekfilter op toepassen. Bespaar veel tijd door te filteren op actieve gebruikers. Zo kun je filteren op inschrijfdatum of profielen die recentelijk online waren.

Je kunt OurTime altijd en overal gebruiken. Dus ook op je tablet, smartphone of smartwatch. De OurTime app is gratis te downloaden voor iOS, Android en Windows Phone.

Vind je het allemaal nog een beetje eng? Of wil je stiekem rondkijken? Bij OurTime kun je ook volledig anoniem blijven met de speciale incognito-modus.


Gratis Inschrijven

Je kunt OurTime volledig gratis uitproberen. Met een gratis account kijk je rustig rond of deze datingsite goed bij je past. Kijk vooral ook of je hier leuke mensen tegenkomt. Het inschrijfproces is enorm gebruiksvriendelijk. De virtuele OurTime coach loodst je door het proces heen door vragen te stellen. Op de voorpagina van de website zie je meteen de eerste vraag staan. Geef hier aan of je op zoek bent naar een man of een vrouw. Daarna verschijnt vanzelf een volgende vraag: "Ben je een man of een vrouw?"

De OurTime coach loodst je door het inschrijvingsproces

Vervolgens vraagt de OurTime coach om je geboortedatum. Wees gerust, deze komt niet als zodanig in je profiel te staan. Alleen je leeftijd wordt weergegeven in je profiel. Hierna moet je jouw woonplaats invullen. Deze wordt gebruikt om mensen in jouw omgeving te vinden.

Na het invullen van je woonplaats moet je een voornaam opgeven. Je kunt hier je eigen voornaam invullen, maar je kunt uiteraard ook een pseudoniem gebruiken. In de volgende stap moet je jouw e-mail adres invullen. Daarna kies je zelf een wachtwoord. Om je account veilig te houden moet het gekozen wachtwoord wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het altijd 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer bevatten en uit minstens 8 tekens bestaan.

Hierna volgt een mooi verkooppraatje: "Vergroot je kansen op een droomdate 😍 We kunnen je gepersonaliseerde selecties, aanbiedingen en uitnodigingen voor events bij jou in de buurt sturen (je kunt je op ieder moment weer afmelden)." Je kunt hier eventueel gewoon 'Nee' selecteren. Kies je voor 'Ja, graag' dan moet je er rekening mee houden dat je allerlei e-mails gaat ontvangen. Je kunt jezelf hiervoor inderdaad gemakkelijk afmelden. 

Na deze stap vraag men hoe je over OurTime hebt gehoord. Daarna krijg je nog drie opties voorgeschoteld alvorens je profiel wordt aangemaakt. Met het eerste vinkje ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en gedragsregels. Met het tweede vinkje ga je akkoord met het verwerken van je persoonsgegevens. Deze twee vinkjes moet je zetten om verder te kunnen gaan. Het derde vinkje is optioneel. Hiermee geef je OurTime toestemming om je e-mail adres te delen met partners. Die kunnen jou dan ook benaderen met aanbiedingen, bijvoorbeeld van een fotograaf om te helpen bij het verbeteren van profielfoto’s.

Je profiel wordt nu aangemaakt, maar er volgen eerst nog een paar extra vragen. Om te beginnen vragen ze toestemming om je profiel ook weer te geven op andere websites van het bedrijf achter OurTime. Als je hiermee akkoord gaat komt je profiel bijvoorbeeld ook op Lexa.nl te staan.

Daarna probeert met aan de hand van enkele vragen nog meer duidelijkheid te krijgen over wat je precies zo zoekt. Zo vraagt mem bijvoorbeeld of je klaar bent voor een nieuwe relatie. Hier kun je aangeven dat je het nog niet weet, dat je openstaan voor nieuwe contacten, of dat je helemaal klaar bent voor een nieuwe liefde. Dit zijn geen verplichte vragen. Je kunt steeds ook kiezen voor de optie: 'Dat houd ik voor mezelf'. 

Ben je klaar voor een nieuwe relatie? 

De volgende vragen gaan over je relatiestatus, kinderen, lichaamslengte, postuur, kapsel, haarkleur, afkomst, nationaliteit, religie en rookgedrag. Na al deze vragen moet je een profielfoto uploaden. Dit is overigens verplicht. 

Het fotobestand mag niet groter zijn dan 5 MB. Vaak zijn foto's van je camera of smartphone groter. Op de website fotoverkleinen.nl kun je eenvoudig fotobestanden verkleinen. De dimensies van je profielfoto mogen niet groter zijn dan 1920 x 1080. Ook dit kun je op deze website eenvoudig verkleinen. Je profielfoto wordt binnen ongeveer 15 minuten door de redactie gecontroleerd. 

Tenslotte volgen nog enkele vragen over het type persoon waar jij naar op zoek bent. Deze vragen gaan over de leeftijd, relatiestatus, lichaamslengte, postuur en het rookgedrag van jouw ideale partner. Je kunt hier ook steeds aanvinken dat je geen voorkeur hebt. 

Wat is de lengte van je ideale partner?

Beschrijf tenslotte je persoonlijkheid in minstens 20 tekens door gebruik te maken van het vrije tekstveld. Je kunt hier tot 2.000 tekens gebruiken dus schrijf wat je zou willen delen met de persoon die je wenst te ontmoeten. Schrijf bijvoorbeeld ook iets over je interesses. 

Hierna verschijnt op je scherm een aanbieding voor een membership (lidmaatschap). We raden je aan om hier te klikken op 'Sla deze stap over'. Bekijk eerst rustig of deze datingsite iets voor je is en of je hier leuke mensen kunt vinden. Daarna kun je altijd nog lid worden. 


OurTime evenementen

OurTime organiseert regelmatig evenementen waar leden elkaar kunnen in het echt kunnen ontmoeten. Zo zijn er o.m. strandwandelingen, fietstochten en workshops. Om ervoor te zorgen dat de evenementen van OurTime van goede kwaliteit zijn, worden leden uitgenodigd op basis van hun geslacht, leeftijd en woonplaats.

Veel evenementen zijn gratis. Sommige evenementen vereisen echter een uitgebreidere organisatie of activiteit waardoor er kosten aan verbonden kunnen zijn. Wanneer je wilt deelnemen aan een betalend evenement van OurTime, betaal je hiervoor apart via de site op het moment van inschrijving.


Prijzen OurTime

Registreren bij OurTime.nl is altijd gratis. Je kunt een volledig profiel aanmaken en vrijblijvend kijken of deze datingsite bij je past. Omdat een datingsite niet kan bestaan zonder inkomsten, heeft ook OurTime een betaalde variant. Ben je tevreden en wil je in contact komen met de voorgestelde singles, dan kun je overstappen naar de betaalde versie. Je kunt dan onbeperkt berichten verzenden en ontvangen. Bovendien ontvang je speciale kortingen op de diverse evenementen.

De goedkoopste optie is een abonnement voor een half jaar. Dit kost €14,99 per maand.

Prijzen datingsite OurTime


Klantenservice en contact

OurTime is een handelsnaam van Meetic Netherlands BV. Dit bedrijf is opgenomen in het handelsregister van de Nederlandse Kamer van Koophandel, onder dossiernummer 58845895. Het vestigingsadres van OurTime in Nederland is Prins Hendriklaan 26, 1075 BD, Amsterdam.

De Nederlandstalige klantenservice is o.a. bereikbaar via e-mail [email protected]. Op donderdag is de klantenservice bovendien telefonisch bereikbaar van 10-12 uur. Je kunt ze bellen op het nummer 020-8084782.

Lexa is een onderdeel van de MeeticGroup:

Meetic S.A.S.
6 rue Auber
75009 Paris
France
Tel: +33 170 36 03 70


Opzeggen Abonnement

Abonnementen op Ourtime worden automatisch verlengd. Heb je een leuke partner gevonden of wil je om wat voor reden dan ook stoppen met OurTime, dan kun je het abonnement stopzetten en de automatische incasso annuleren.

Ga naar de thuispagina van OurTime en klik rechtsboven op je profielfoto. Klik vervolgens rechtsonder op het linkje 'Help'. Selecteer nu 'Neem contact met ons op'. Selecteer vervolgens rechtsonder je vragen. Hier selecteer je 'Beheren membership en betalingen' en 'Uitschrijven en opschorten'. Er verschijnt vervolgens een contactformulier waarmee je jouw verzoek tot annulering direct kunt richten aan de juiste afdeling.

Opzeggen OurTime abonnement

Na het beëindigen van je betalend abonnement bestaat je account nog steeds. Het is nu omgezet in een gratis abonnement. Je profiel staat dus nog steeds op de website. Als je ook dit wilt verwijderen, volg dan deze stappen. Klik op je profielfoto en vervolgens op het linkje 'Mijn Account'. Kies nu voor 'Mijn account opschorten'. Deze optie staat aan de linkerkant van de pagina onder de koptekst 'Support'.

Je krijgt nu de vraag of je jouw profiel wilt opschorten. Als je dit doet, is je profiel niet meer zichtbaar op de website, maar bestaat hij nog wel. Wil je je profiel helemaal verwijderen van de datingsite, dan moet je onderaan het scherm op “Account verwijderen” klikken. Vul tot besluit je e-mailadres en wachtwoord in, en klik op 'Verder' om het profiel definitief te verwijderen.

Profiel verwijderen van OurTime


OurTime Reviews

  Onterechte afboekingen

  De site beviel me totdat men onterecht bedragen ging afschrijven. Die heb ik weer terug geboekt.
  En ja!!! Toen werd ik geblokkeerd!! Heel slecht!!

  Sterke punten
  Werkt op zich goed

  Zwakke punten
  Zie boven.

  Geblokkeerd

  Zonder reden geblokkeerd heel raar
  Ben zeer ontevreden minder dan een 1 kun je niet geven eigenlijk min 10

  Sterke punten
  Je ten onrechte blokkeren

  Zwakke punten
  Uitleg geven

  Gezelschap

  Ik ben de zestig al gepasseerd en woon zelfstandig. Daarnaast werk ik nog. Ik voelde me lange tijd eenzaam en heb uiteindelijk de stap genomen om lid te worden van deze site. Ik vind het een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb nog niet echt een afspraak met iemand gemaakt tot nu toe, maar ik voel me al een stuk minder eenzaam. Ik heb hier hele leuke mensen leren kennen waar ik vaak mee chat.

  Sterke punten
  Leuke mensen

  Zwakke punten
  Kosten

  Eenvoudige website

  Vorig jaar ben ik lid geworden van OurTime. Ik heb binnen een maand een nieuwe vaste relatie gevonden.
  Helaas zijn er ook op deze site wel veel mannetjes actief die maar één ding willen, maar dat is een fenomeen wat je overal tegenkomt. De site werkt heel erg eenvoudig... én voor mij heeft het gewerkt ;)

  Sterke punten
  Eenvoudig in gebruik

  Zwakke punten
  Vieze mannetjes

Registreer gratis op OurTime

Schrijf een review