50liefde.nl is een bijzonder populaire datingsite gericht op 50 plussers. Inschrijven bij 50 Liefde is gratis. Deze datingsite is bedoeld voor iedereen die ouder is dan 50 jaar en op zoek is naar een date, een nieuwe vriendschap of een serieuze relatie.

PrijsVanaf €17,99 per maand
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten

50 Liefde Sterke punten

 • Telefonisch bereikbaar
 • Deskundig advies op maat
 • Zeer gemakkelijk in gebruik
 • Duidelijke website

50 Liefde Zwakke punten

 • Geen app aanwezig

Over 50liefde.nl

Liefde kent geen leeftijdsbeperking. Iedereen heeft behoefte aan liefde en kameraadschap. Op deze datingsite kun je op zoek gaan naar nieuwe vriendschappen, dates of een serieuze relatie.

50 Liefde focust speciaal op mannen en vrouwen die ouder zijn dan 50 jaar. Op latere leeftijd kan het best lastig zijn om weer te gaan daten. Wellicht ben je gescheiden of is je partner overleden, waardoor je mogelijk minder sociale contacten hebt, maar anderzijds des te meer verlangt naar nieuwe vrienden of een serieuze relatie.

Zomaar weer eens de stoute schoenen aantrekken en op zoek gaan naar een date is niet zo evident. Je zal waarschijnlijk veel minder nieuwe mensen ontmoeten dan pakweg 25 jaar geleden. Daten via internet kan soelaas bieden, maar dan wil je wel daten in een veilige omgeving. Vooral als je nog niet heel erg vertrouwd bent met het internet, kan het soms lastig of beangstigend zijn om de stap te wagen. 50liefde.nl speelt hier op in met een duidelijke en gebruiksvriendelijke website en persoonlijke ondersteuning.

Het bedrijf achter 50Liefde, het in Eindhoven gevestigde ConnectionBuilders, heeft er echt werk van gemaakt om een prettige datingwebsite te maken voor 50-plussers. Je kunt dit bedrijf gewoon bezoeken of bellen. Ze hebben zelfs relatietherapeuten in dienst om hun klanten te kunnen coachen.


Gratis Inschrijven

Op 50liefde.nl kun je gratis en vrijblijvend kennismaken met de website en haar leden. Bezoek de site en vul enkele gegevens in onder de koptekst: 'Meld u nu gratis aan!' Hier geef je aan of je een man of vrouw bent, en tot welk geslacht de door jou gewenste partner behoort. Verder vul je gewoon je voornaam in. Vervolgens verschijnen er nog twee invulvelden. Hier vul je jouw e-mail adres in en kies je voor een wachtwoord. Daarna druk je op de knop met de tekst: 'Nu Inschrijven'.

Zodra je de voorgaande stappen hebt gevolgd kun je een profiel aanmaken. Je datingprofiel is doorslaggevend voor succes. Vooral de foto bepaalt of mensen je profiel willen bekijken. Neem de tijd om iets leuks over jezelf te vertellen en plaats een duidelijke foto van je gezicht.

Het gratis lidmaatschap geeft je de gelegenheid om rustig rond te kijken en te beoordelen of 50liefde bij je past of niet. Het gratis account heeft wel enkele beperkingen. Zo heb je geen toegang tot allerlei handige functies van de datingsite. Ben je tevreden over deze datingsite en wil je graag toegang tot alle mogelijkheden? Dan kun je overstappen naar een premium lidmaatschap.

Met een gratis account kun je o.a. zien wie er online is, profielen en foto's bezoeken en bekijken, en een nieuwe match zoeken op basis van jouw zoekcriteria. Je kunt ook je partnervoorstellen bekijken een smile sturen naar iemand.


Matchgame

Matchgame is een leuke functie die je ook met een gratis lidmaatschap beperkt kunt gebruiken. Het werkt ongeveer zoals Tinder, een app die erg populair is onder jongeren. De site schotelt je een willekeurige profielfoto voor. Vervolgens kun je op een vinkje (leuk) of een kruisje (niet leuk) klikken. Als je een vinkje selecteert krijgt de eigenaar van de foto hiervan een melding. Als je een kruisje aanklinkt krijgt gebeurt er uiteraard niets.


Veiligheid

Zodra je persoonlijke gegevens uitwisselt met deze website kom je in een beveiligde omgeving terecht. Je herkent dit aan het webadres dat begint met 'https://' in plaats van 'http://', en/of aan een pictogram van een hangslotje voor het internet-adres. Deze datingsite is beveiligd met SSL. Dat wil zeggen dat alle informatie die je met de site uitwisselt is versleuteld. Zodoende kunnen derden deze communicatie niet onderscheppen.

Persoonlijke gegevens zoals je e-mail adres worden door 50 Liefde niet met derden gedeeld. Ook jij hoeft ze niet zomaar aan andere leden door te geven. Via het berichten-systeem van 50liefde.nl kun je veilig en discreet met elkaar communiceren, zonder dat je privé-gegevens met elkaar hoeft te uit te wisselen.

Ga altijd zo verstandig mogelijk om met je privé-gegevens. Geef niet direct je achternaam, adres of andere contactgegevens aan andere leden. Maak gebruik van het anonieme berichten-systeem totdat je 100% zeker bent van je zaak.

Hoewel de redactie van 50liefde.nl alle profielen manueel controleert zijn kwaadwillende figuren niet altijd direct op te sporen. Als berichten in het gebrekkig Nederlands of volledig in het Engels zijn geschreven, dan heeft u meestal wel te maken met een fraudeur. Verder willen oplichters het liefste zo snel mogelijk het berichten-systeem van deze datingsite omzeilen, en verder communiceren via Skype, Whatsapp, Facebook enz. Ga hier best niet op in en maak gebruik van het veilige berichten-systeem van deze datingsite. Persoonlijke gegevens wissel je het beste pas uit bij een fysieke ontmoeting.


Bekendheid

50liefde.nl is qua bekendheid niet vergelijkbaar met de populairste datingsites van Nederland. Dit komt met name doordat 50 Liefde zich niet richt tot een brede doelgroep, maar zich focust op 50-plussers. De site heeft echter wel een ruim ledenbestand dat dagelijks verder groeit.

Dankzij het unieke karakter van deze datingsite voor 50-plussers, besteden diverse media er regelmatig aandacht aan. Zo kwam 50liefde.nl aan bod in het RTL4-programma 'Altijd Jong' en verschenen er artikelen over deze datingsite in het tijdschrift 'Vrouw' van De Telegraaf en op Nu.nl.


Tarieven 50 Liefde

Voor een betaald lidmaatschap bestaan drie opties; Lite, Classic en Comfort. Zelf vinden we deze namen nogal nietszeggend. Het maakt immers niet uit welk pakket je neemt. Met elk van deze opties geniet je volledige toegang tot alle functionaliteiten.

Het verschil zit hem in de duur van het abonnement. Bij een Lite lidmaatschap betaal je €29,99 per maand gedurende drie maanden. Kies je voor Classic dan is het maandbedrag lager, namelijk €24,99. De looptijd van dit pakket is echter een half jaar. Het Comfort lidmaatschap tenslotte is de voordeligste en meest voor de hand liggende optie. Je betaalt dan slechts €17,99 per maand. Bij dit pakket is de looptijd een jaar. Je krijgt dan wel 100% contactgarantie van 50liefde.nl.


Uitschrijven

Heb je een leuke match gevonden of gewoon geen zin meer om te daten, dan kan je jezelf heel gemakkelijk afmelden bij deze datingwebsite. Om je profiel te verwijderen moet je inloggen 50 Liefde. Klik vervolgens op 'Mijn Account'. Vervolgens verschijnen er enkele opties zoals premium lidmaatschap, profiel aanpassen, instellingen en uitloggen. Klik hier op 'instellingen' en daarna op 'lidmaatschap'. Je gaat dan naar een nieuwe pagina. Aan de linkerkant van deze pagina zie je een menu met de optie 'profiel verwijderen'.

Let op! Om te voorkomen dat je jouw profiel per ongeluk verwijdert is er ter controle nog één stap te nemen alvorens de uitschrijving definitief is. Je krijgt een e-mail bericht waarin je moet bevestigen dat je jouw profiel echt wilt verwijderen. Pas nadat dit bevestigd is, is het account echt verwijderd.


50liefde.nl getest

50liefde.nl is ook getest door Véronique van Genotsplekje.nl: "Dit is geen internetbedrijfje dat lekker achterover leunt. De klantenservice van deze website is ronduit subliem. Je kunt ze ook gewoon bellen, dat is heel fijn voor ouderen. De chatfunctie is ook zeer duidelijk. Er is in ieder geval veel aandacht besteed aan het gebruikersgemak. De website heeft grote knoppen en is duidelijk leesbaar. Dit is wat ons betreft een aanrader." Lees de volledige review op Genotsplekje.nl.


Contact met 50liefde

50liefde.nl is een onderneming van ConnectionBuilders BV.

De helpdesk is telefonisch bereikbaar op het nummer 085-40.13.450.

Het e-mail adres van de helpdesk is [email protected].

Bezoekadres 50liefde.nl:

Flight Forum 810
5657 DV Eindhoven
Nederland


50 Liefde Reviews

  Leuke vrouw ontmoet

  Ik raad iedereen aan om de voorwaarden eerst goed door te nemen. De abonnementen, en hoe opzeggen en verlengen werkt is niet direct duidelijk. Ik ben lid geworden en ben echt verbaasd over hoe makkelijk het allemaal wel niet ging. Om een lang verhaal kort te maken, voor mij was een jaarabonnement te lang, want binnen een paar maanden tijd heb ik een zeer leuke vrouw ontmoet waarmee ik nu het leven deel.

  Sterke punten
  Werkt prima

  Zwakke punten
  Opzeggen ingewikkeld

  Ik heb een mooie vrouw gevonden

  Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om 50liefde.nl te bedanken. Voor mij was online dating een enorme stap om te zetten. Ik heb lang geaarzeld en uiteindelijk gekozen voor deze datingsite, omdat ze telefonisch bereikbaar zijn en je ook echt op weg helpen. Ze hebben me geholpen bij het samenstellen van mijn profiel, omdat ik eerst amper reacties kreeg. Nadat ik hun advies ter harte heb genomen om nieuwe profielfoto's te laten maken bij een fotograaf, kreeg ik hele fijne reacties van vrouwen. Ik heb hier een hele mooie vrouw gevonden met een leuke dochter. Dat kwam goed uit want ik heb zelf ook kinderen. Het is een moordwijf! Ik kan mijn verlangens bij haar kwijt en ze geeft me de steun die ik nodig heb. Ik heb er in elk geval geen spijt van dat ik de stap heb gewaagd. Ik kan iedereen aanraden om bij twijfel hulp te zoeken en te bellen met 50 Liefde.

  Sterke punten
  Je kunt ze gewoon bellen. Ze helpen je actief met je vragen of problemen.

  Zwakke punten
  Het gratis abonnement heeft niet veel mogelijkheden.

Registreer gratis op 50 Liefde

Schrijf een review