Parship is een datingsite voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. Parship is één van de grootste datingsites van Nederland en is zeer populair onder hoger opgeleiden en 30-plussers. 76% van haar leden is 30 jaar of ouder.

De verdeling man/vrouw is op Parship, anders dan bij andere datingsites. Het is bijna gelijk. 52% van de leden zijn van het vrouwelijk geslacht. Inschrijven is gratis.

PrijsVanaf €24,90 per maand
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

Parship Sterke punten

 • Certificaat Thuiswinkel Waarborg
 • Gericht op hogeropgeleide singles
 • Hoog slagingspercentage
 • Populair bij 30-plussers

Parship Zwakke punten

 • Het betaalde abonnement is niet goedkoop

Informatie over Parship

Parship is in 2000 opgericht in Duitsland onder de naam Parship GmbH. Op 14 februari 2001 (Valentijnsdag) ging de eerste datingsite online, gericht op de Duitse markt. In 2003 lanceerde Parship de Nederlandse versie van haar datingsite. Het bedrijf maakt tegenwoordig deel uit van Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck, een Duitse uitgeversgroep.

In samenwerking met Hugo Schmale, psycholoog aan de Universiteit van Hamburg, ontwikkelde het bedrijf een speciale persoonlijkheidstest. Deze test en het bijbehorende matching-algoritme zorgt er voor dat gelijkgestemden bij elkaar kunnen worden gebracht. Het matching algoritme is gebaseerd op principes uit de gedragspsychologie en persoonlijkheidstheorieën.

Vandaag exploiteert Parship datingsites in verschillende Europese landen, waaronder Nederland en België. In Nederland is Parship één van de grootste datingsites. Parship richt zich vooral op alleenstaanden die serieus op zoek zijn naar een langdurige relatie. Het merendeel van de leden is ouder dan 30 jaar en hoger opgeleid.


Is Parship betrouwbaar?

Parship heeft een certificaat van de Stichting Keurmerk Veilig Daten. Grote spelers in de Nederlandse online dating industrie hebben dit keurmerk in overleg met de Consumentenbond opgezet om te komen tot spelregels waar datingsites aan moeten voldoen. De Stichting Keurmerk Veilig Daten controleert of datingsites voldoen aan de toetredingsvoorwaarden. Daarnaast zien ze toe op het naleven van de gedragsregels die bij het keurmerk horen.

Bij Parship kun je veilig en anoniem op zoek gaan naar de liefde van je leven. De uitwisseling van gegevens is beveiligd met een SSL-certificaat van Verisign. Volgens de Privacy Meter van de Consumentenbond is Parship een groene site, wat wil zeggen dat het goed zit met de privacy. Parship controleert alle profielen handmatig op onjuiste informatie. Gebruikers bepalen zelf wie hun foto's te zien krijgen.

Parship beschikt ook over het Thuiswinkel Waarborg Certificaat. Dit houdt in dat deze datingsite voldoet aan de strenge eisen die worden gesteld aan bedrijven die zich daarbij aansluiten. Parship voldoet hiermee o.m. aan de hoge eisen die dit certificaat stelt goede beveiliging, klantenservice en transparantie in prijzen en abonnementen.


Registratie op Parship

In tegenstelling tot andere datingsites heeft Parship een zeer uitgebreid registratieproces. Je legt namelijk eerst een persoonlijkheidstest af. Het invullen van deze test duurt ongeveer 20 minuten, dus neem er even de tijd voor. Geef je e-mail adres op of registreer met je Facebook-account. Daarna kun je van start met het invullen van de test.

De persoonlijkheidstest zorgt er voor dat Parship je matches kan voorstellen die echt bij je passen. Vul de test naar waarheid in voor het beste resultaat. De test bestaat uit allerlei vragen, bijvoorbeeld deze multiple choice vraag: "Ongeacht je huidige woonplaats, waar zou je het liefst willen wonen?" Kies steeds het antwoord dat het beste bij je past. Er zijn ook visuele vragen. Zo tonen ze bijvoorbeeld twee plaatjes waarop jij moet kiezen welk plaatje het beste bij je past.

De registratieprocedure lijkt langdradig, maar het kan je maanden of zelfs jaren in een slechte relatie besparen. "Opposites attract?" Nou nee, dat is een fabeltje. Leuk om te zeggen als je een relatie probeert te hebben met iemand die totaal anders is. Als je op zoek bent naar een langdurige relatie of huwelijkspartner is het wel degelijk belangrijk dat je veel met elkaar gemeen hebt.

Vul de test spontaan in zonder al te veel na te denken. Wees gerust, anderen kunnen jouw antwoorden niet bekijken. De test wordt alleen gebruikt door het matching-algoritme van Parship om je met de juiste kandidaten te kunnen matchen.

Als je klaar bent met het beantwoorden van de vragen kun je jouw profiel verder invullen en een profielfoto uploaden.


Parship Dating App

Parship beschikt ook over een dating app voor je smartphone of tablet. Met deze gratis app kun je overal en altijd direct chatten met andere leden. Je krijgt al je berichten binnen via de Parship en al je gesprekken staan in handig overzicht. De Parship App is beschikbaar voor Android en iPhone. De app is gratis te downloaden, exclusief voor de leden van Parship.


Veilig Daten

 • Als iemand om je nummer vraagt of anderszins direct contact wil, wees dan op je hoede.
 • Is het te mooi om waar te zijn? Dan is dat waarschijnlijk ook zo!
 • Als iemand alles van je wil weten maar nauwelijks iets over zichzelf prijsgeeft, is dat een reden om voorzichtig te zijn.
 • Geef nooit meteen je persoonlijke gegevens aan iemand en vermeld die ook niet op je profiel.
 • Gebruik altijd je verstand en zorg dat je de regie in handen hebt. Je weet zelf wat het beste voor je is.
 • Neem meteen contact op met Parship als je de indruk hebt dat iemand misbruik maakt van deze datingsite.
 • Stuur nooit geld aan mensen die je niet persoonlijk hebt ontmoet.


Klachten Parship

Heb je klachten of opmerkingen over Parship? Neem dan contact op met de klantenservice.

PE Digital GmbH
Klantenservice Nederland
Speersort 10
20095 Hamburg
Duitsland
E-mail: [email protected].

Ook al is Parship in Duitsland gevestigd, de klantenservice beschikt over een afdeling met Nederlandstalige medewerkers. Je kunt je bericht dus gewoon in het Nederlands opstellen. Ook opmerkingen en tips zijn steeds welkom op dit e-mail adres. Op de website van Parship staat ook een contactformulier.

Je kunt de Nederlandse klantenservice van Parship ook bellen op 020-240.25.20. De klantenservice in Amsteram is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:30 uur tot 17:30 uur.

Het bezoekadres van het Nederlandse kantoor is:

Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam


Prijzen Parship

Registratie bij Parship is volledig gratis. Je kunt daarmee de persoonlijkheidstest afleggen en je eigen profiel aanmaken. Verder kun je de profielen zien die op je zijn afgestemd.

Wil je alle functies van deze datingsite gebruiken en berichten kunnen sturen naar andere leden, dan moet je jezelf opwaarderen naar een Premium Lidmaatschap.

Een Premium Lidmaatschap kost €24,90/maand als je een abonnement neemt voor 2 jaar. Kies je voor een jaarabonnement dan zijn de kosten €39,90/maand. Het is ook mogelijk om een kortere looptijd te kiezen. Bij 6 maanden Premium Lidmaatschap betaal je €44,90/maand.


Opzeggen Parship

Je lidmaatschap bij Parship opzeggen is simpel. Ga naar het menu links bovenin. Daar bevindt zich de knop 'Mijn Parship'. Wanneer je daarop klikt verschijnt er een submenu met onder andere de optie 'Gegevens en Instellingen'. Wanneer je dit aanklikt zie je onder meer een link naar je Parship Profielstatus. Hierin staat ook de optie 'Profiel Verwijderen'. Zodra je hier op klikt wordt er gevraagd of uitschrijven echt is wat je wilt. Na het invullen van je wachtwoord kun je de knop 'Parship Profiel Verwijderen' gebruiken om al je gegevens te wissen.


Artikelen over Parship

Valkuilen bij online dating

Valkuilen bij online dating

Daten via het internet kan best vermoeiend zijn. Vroeger was je beperkt tot afspraakjes via sociale kringen en als je op die manier niet aan de bak kwam kon je nog adverteren in de krant. Met de komst van online dating ontstonden meteen termen als "ghosting", "breadcrumbing" en "roaching". Stuk voor stuk valkuilen die nu eenmaal voorkomen bij online dating. Ghosting Ghosting is alles behalve gee ... [...]

Parship Reviews

Registreer gratis op Parship

Schrijf je eigen review