Second Love

De naam zegt het eigenlijk al. Second Love is een datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een tweede liefde. Alleenstaanden die geen vaste relatie willen, mensen met een open relatie, maar vooral ook gebonden mensen die op zoek zijn naar avontuur. Second Love is veruit de populairste website op dit gebied in Nederland. Trek je stoutste schoenen aan en schrijf je vandaag nog gratis in bij Second Love.

PrijsVanaf €25,83 per maand
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

Second Love Sterke punten

 • Populairste datingsite voor vreemdgaan in Nederland
 • Zelf bepalen wie jouw foto's kan bekijken
 • Anonimiteit gewaarborgd
 • Uitgebreide profielen

Second Love Zwakke punten

 • Geen dating app beschikbaar
 • Niet goedkoop

Over Second Love

Second Love is zonder meer de meest omstreden datingsite van Nederland. Tegelijkertijd is het ook één van de meest bekende datingsites en mogen we gerust spreken van een eclatant succes. Second Love is een platform waar mensen met een vaste relatie kunnen flirten en vreemdgaan.

Second Love adverteert volop op radio, televisie, en zelfs met grote reclameborden langs de weg. Volgens extreem conservatieve politieke partijen, zoals de SGP en de ChristenUnie, wordt door Second Love openlijk opgeroepen om ontrouw te zijn. Uiteraard is dit een doorn in het oog van de orthodox-christelijke partijen, die proberen de reclame-uitingen van Second Love te verbieden. Zo wil de SGP een verbod op reclame voor overspel bij de publieke omroep. In Bunschoten-Spakenburg moesten posters van Second Love op last van de SGP uit alle bushokjes verdwijnen.

Voor Second Love is het eigenlijk alleen maar gratis publiciteit. Ze haakten dan ook in met billboards waarop de SGP wordt bedankt voor de gratis reclame. Op de posters wordt de afkorting SGP verklaard als Second Love's Gratis Publiciteitsmachine.

Second Love's Gratis Publiciteitsmachine (SGP)
Foto: Radio Rijnmond

Second Love was de allereerste Nederlandse datingsite voor gebonden mensen die willen flirten of vreemdgaan. De Rotterdamse ondernemer Erik Drost ging in 2008 van start met Second Love. Inmiddels zijn er diverse Nederlandse en buitenlandse concurrenten bijgekomen, maar Second Love is nog steeds de marktleider binnen dit segment.


Voor wie is Second Love?

Second Love is vooral gericht op gebonden mannen en vrouwen die gelukkig zijn met hun relatie, maar toch op zoek zijn naar wat extra spanning. Je wilt je partner niet verlaten, maar bent wel toe aan iets anders, iets nieuws.

Misschien mis je de passie, of het zalige gevoel van verliefd zijn. Flirten of afspreken met een tweede liefde kan dan uitkomst bieden. De meeste leden op deze datingsite zijn dan ook samenwonend of getrouwd.

Er zijn ook leden actief met een open relatie, en singles die wel op zoek zijn naar spanning of sekscontact, maar liever met een gebonden persoon afspreken omdat ze geen relatie willen.

Voorbeelden van leden die je op Second Love kunt tegenkomen:

- Mannen en vrouwen die tevreden zijn met hun partner, maar willen flirten met anderen.

- Mannen en vrouwen die tevreden zijn met hun partner, maar willen willen afspreken met anderen.

- Vrouwen die wel eens zouden willen experimenteren met een andere vrouw.

- Mannen of vrouwen met een open relatie die op zoek zijn (seks)contact met anderen.

- Alleenstaande mannen of vrouwen die liever daten met een gebonden persoon.


Wat zoekt men op Second Love?

Zoals de naam Second Love (tweede liefde) al suggereert, zoeken de meeste mensen op deze datingsite naar een tweede relatie. Deze site is dus minder geschikt voor mensen die eenmalig met iemand anders naar bed willen gaan.

De meeste leden wonen al lang samen of zijn al geruime tijd getrouwd. De relatie is intussen min of meer ingeslapen. Passie en intimiteit staan op een laag pitje. Leden van Second Love zijn dan ook vooral op zoek naar de aandacht die ze thuis missen. Het gaat hierbij om meer dan alleen sekscontact. Deze mannen en vrouwen willen weer horen en voelen dat ze aantrekkelijk en gewild zijn.

De meeste leden van Second Love willen naast aandacht ook intiem contact. Ze willen een vaste tweede liefde waar ze regelmatig mee kunnen afspreken voor liefde en seks. Uiteraard zijn er op deze datingsite ook mensen actief die niet per sé een affaire willen, maar wel een eenmalig avontuurtje. En er zijn leden die afspreken een stap te ver vinden gaan. Zij willen vooral flirten met andere getrouwde mannen en vrouwen.


Gratis aanmelden bij Second Love

Je kunt jezelf gratis inschrijven bij Second Love. Na de gratis aanmelding krijg je toegang tot alle profielen. Je kunt zo gratis en vrijblijvend zien welke mannen of vrouwen actief zijn op deze datingsite.

Op de voorpagina van de website zie je het inschrijfformulier. Hier kies je eerst een gebruikersnaam. Dit lijkt onbelangrijk, maar het is het eerste wat een ander lid van je te zien krijgt. Andere leden zullen zichzelf afvragen wat jouw gebruikersnaam over jou zegt. Daar kun je dus je voordeel mee doen. We raden je aan om een anonieme gebruikersnaam (fantasienaam) te kiezen. Gebruik in geen geval je eigen naam. Kies een duidelijke, originele en makkelijk te onthouden naam. Zorg dat je fantasienaam positieve associaties oproept en iets vertelt over wat jou uniek maakt. Ben je een man, zorg dan voor een nickname die vrouwen aanspreekt.

Hoewel de meeste leden sekscontact als motief hebben, worden seksueel getinte nicknames niet gewaardeerd. Kies verder een veilig wachtwoord en vul je e-mail adres in. Je e-mail adres komt uiteraard niet in je profiel te staan en wordt niet gedeeld met derden. Toch raden we je aan om voor de gelegenheid een speciaal e-mail adres aan te maken.

In de volgende stap moet je aangeven wat je geslacht is en of je op zoek bent naar een man of een vrouw. Als je geïnteresserd bent in zowel mannen als vrouwen kun je dit vreemd genoeg niet selecteren. Je moet een keuze maken.

Je geslacht kiezen bij Second Love

Daarna moet je een woonplaats en een geboortedatum invullen. De woonplaats wordt weergegeven in je profiel. Woon je in een klein dorpje waar iedereen elkaar kent, dan raden we aan om een grotere plaatsnaam in de buurt in te vullen. Woon je bijvoorbeeld in Ouderkerk aan de Amstel, vul dan gewoon Amsterdam in. Je geboortedatum wordt niet in je profiel weergegeven, maar wel gebruikt om je leeftijd te berekenen.

Tenslotte moet je een korte omschrijving van jezelf invullen. Vertel daar in het kort iets over je motief om lid te worden van deze site. Wat zoek je en waarom? Vermijd seksuele voorkeuren in je omschrijving en voeg geen contactgegevens toe. Profielen worden handmatig gecontroleerd. Profielen met seksueel getinte omschrijvingen en contactgegevens worden verwijderd.

Druk nu op de button 'Voltooi mijn aanmelding' om de inschrijving af te ronden. Je ontvangt spoedig een e-mail bericht van Second Love die een link bevat waarmee je e-mail adres bevestigt. Klik op de groene knop in deze e-mail om je aanmelding definitief te maken. Let op: de e-mail berichten van Second Love verschijnen soms in de folder 'Ongewenste E-mail'.


Hoe werkt Second Love?

Als je jezelf hebt ingeschreven bij Second Love begin je automatisch met een gratis account. Dit stelt je in de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met de leden op deze datingsite. Met een gratis account kun je o.m. zien wie recentelijk online is geweest en wie je profiel heeft bekeken. Je kunt ook berichten en winks van andere leden ontvangen en beperkt profielen bezoeken en bekijken. Binnen het gratis abonnement kun je verder je profiel aanpassen en het zoekfilter gebruiken.

Profiel

De volgende logische stap is het vervolledigen van je profiel. Tijdens de registratie heb je slechts enkele vragen over jezelf beantwoord. Met een volledig profiel vergroot je de kans op reacties. Klik rechtsboven op het dashboard onder je gebruikersnaam op de optie 'Profiel' en vervolgens op 'Profiel Wijzigen' Hier zie je nog allerlei zaken openstaan. Zo kun je om te beginnen uit een lijst vijf begrippen kiezen die bij jou passen. Mogelijke opties zijn o.a. sportief, kat uit de boomkijker, pietje precies, introvert en recht voor zijn raap.

Hier is ook meer ruimte om iets meer te vertellen over je seksuele voorkeuren. Zo kun je aangeven wat je verwachtingen zijn. Uit een lijst met opties kun je o.a. kiezen voor virtueel vreemdgaan, gewone seks, een avontuur voor een nacht en een trio. 

Je kunt ook iets kwijt over je verwachtingen. Uit een lijst met mogelijkheden kun je o.m. kiezen voor 'Ik wil een beetje flirten en dan zie ik wel' of 'Ik wil behalve seks voor één keer de mogelijkheid openhouden dat we elkaar vaker zien voor meer dan alleen seks'. 

Het is ook mogelijk om aan te geven wat voor je relatie je wenst. Ook hier kun je kiezen uit voorgestelde antwoorden w.o. 'Een SL voor langere tijd' of ' Flirten en dan zien we wel'.

Verwachtingen van Second Love

Wat is jouw turn-on? In je profiel kun je ook aangeven wanneer het zeker met iemand gaat klikken. Je kunt kiezen uit allerlei voorgekookte antwoorden, waaronder 'Het klikt als je ervan houdt om de baas te spelen' en 'Het klikt als je

Wanneer het klikt op Second Love

Verder kun je in je profiel nog sporten, muziekvoorkeuren en andere interesses toevoegen. Hoe completer je profiel, des te beter de kwaliteit van de matches die Second Love aan je voorstelt.

Zoeken op Second Love

Je kunt zelf ook op zoek gaan naar leuke profielen door gebruik te maken van het zoekfilter. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven binnen welke straal in kilometers je flirt zich moet bevinden. Je kunt ook minimale en maximale leeftijd instellen of filteren op foto of online status.

De zoekresultaten verschijnen in een handig overzicht. Onder elk profiel staan knopjes met contactopties. Zo kun je iemand direct een bericht of een knipoogje sturen. Je kunt ook vrienden worden met iemand of een profiel opslaan onder je lijst van favorieten.

Winks

Met een gratis account kun je ook ontvangen berichten lezen of winks (knipoogjes) zien die andere leden naar je hebben gestuurd. Wanneer jouw profiel de aandacht trekt kan iemand met jou in contact komen door je een privé-bericht te sturen. Met een gratis account kun je zelf geen berichten of winks verzenden. Ben je tevreden over het aanbod en zie je voldoende leuke leden waarmee je in contact zou willen komen, dan kun je overstappen naar een premium lidmaatschap.


Premium Lidmaatschap

Een premium lidmaatschap kost €25,83 per maand. In vergelijking met andere soortgelijke websites is dit niet goedkoop. Toch vinden wij de prijs/kwaliteitverhouding erg goed. omdat deze datingsite extreem veel aandacht besteedt aan de echtheid van profielen. We vonden hier geen verouderde profielen en geen fakers.

Met het Premium Lidmaatschap kun je gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

- Chatten
- Berichten ontvangen en verzenden
- 15 nieuwe contactverzoeken per dag, onbeperkt antwoorden naar bestaande contacten *
- Dagelijks 10 winks versturen
- 15 foto's uploaden (die kun je desgewenst alleen toegankelijk voor maken voor vrienden)
- Zoeken naar profielen met foto('s) en toevoegen aan je favorieten
- Alle openbare foto’s bekijken
- Prive fotoalbums bekijken (op uitnodiging van het lid)
- Onbeperkt alle profielen bekijken
- Voorrangsbehandeling bij de helpdesk
- Verschijn boven in de zoekresultaten

* = De beperking op het aantal winks is ingesteld om overmatig gebruik te voorkomen.

Prijzen Second Love

Er bestaan 4 soorten abonnementen. Het voordeligste abonnement is de promotie aanbieding. Daarnaast kun je kiezen voor abonnementen voor 1 maand, 3 maanden of 6 maanden. De promotie aanbieding wisselt van tijd tot tijd. Op het moment van schrijven is de promotie aanbieding €74,90 voor twee maanden (€37,45 per maand). Een abonnement voor 1 maand kost eveneens €74,90, dus dat is geen interessante optie. Kies je voor aan liidmaatschap van 3 maanden dan kost dit €31,65 per maand, gefactureerd in één betaling van €94,95. Een abonnement voor een half jaar is de voordeligste optie. Je betaalt dan €25,83 per maand, gefactureerd in één betaling van €154,95.

Prijzen Second Love


Veiligheid & Discretie

Als je een vaste relatie hebt en je wilt gaan flirten met anderen, of wellicht zelfs een affaire beginnen, dan verwacht je anonimiteit, discretie en veiligheid. Gelukkig is Second Love een platform voor mensen die vreemdgaan en beseffen zij maar al te goed dat hun klanten betalen voor een veilig platform waarop je volledig anoniem en in alle discretie contacten kunt leggen.

Je foto's zijn alleen zichtbaar voor mensen die je toegang verleent
Je foto's zijn voor iedereen onzichtbaar. Jij bepaalt wie ze mag bekijken.

Second Love garandeert dat je persoonlijke gegevens, zoals je e-mailadres en je betaalgegevens, goed worden beschermd en nimmer worden gedeeld met derden. Je gegevens worden nooit voor andere doelen gebruikt. Toch raden wij altijd aan om voor je avontuurtjes een apart e-mail adres aan te maken.

Alle gegevens die je via deze website verstrekt (berichten, persoonlijke data, betaalgegevens enz.) worden verzonden met encryptie. Zo kan niemand deze gegevens onderscheppen. Zoals je kunt zien aan het slotje in het adresvenster van je browser, beschikt Second Love over een geldig SSL-certificaat.

Ook al doet Second Love er alles aan om er voor te zorgen dat jij anoniem kunt daten, je dient zelf ook de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Zo kun je het beste met andere leden communiceren via de chat, of het berichten-systeem van Second Love. Wil je afspreken? Gebruik dan een app zoals Kik Messenger. Deze app is vergelijkbaar met WhatsApp en gratis te downloaden. Het voordeel van deze app is dat je mobiele nummer niet zichtbaar is bij de correspondent. Kik werkt met gebruikersnamen in plaats van mobiele nummers. Bovendien kun je als je klaar bent met chatten deze app tijdelijk van je telefoon verwijderen. Zo laat je geen sporen na in je WhatsApp.

Vertrouw je het wel, dan kun je elkaar het beste bellen. Zorg in elk geval voor een video call, zodat je kunt zien of je flirt echt overeenkomt met de profielfoto en de beschrijving. Vertrouw je iemand niet helemaal, dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van Second Love. Zij zullen het voor je onderzoeken en waar nodig actie ondernemen.


Bedrijfsgegevens Second Love

Second Love is een datingsite van Brunique BV, een besloten vennootschap naar Nederlands recht, gevestigd aan de Rotterdamseweg 183 C, 2629 HD, Delft. Nederland. Het bedrijf is opgenomen in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 65910826.

Je kunt contact opnemen met de klantenservice via een contactformulier op de website. Gebruik bij contact het e-mail adres waarmee je bij Second Love bent geregistreerd, en vermeld ook je gebruikersnaam. Second Love streegt er naar om je e-mail bericht binnen 24 uur te beantwoorden. Mocht het beantwoorden van je vraag meer dan 24 uur in beslag nemen dan krijg je binnen die termijn in elk geval een tijdsindicatie.

Postadres:

Postbus 85209
3009 ME Rotterdam
Nederland

Tijdens vakanties is de klantenservice alleen via email te bereiken: [email protected].

Het telefoonnummer van Second Love is +31 (0)10-7142266.


Betalen Second Love

Een premium lidmaatschap kun je betalen met iDeal, PayPal of een credit card (MasterCard, Visa en American Express).

In België kun je eveneens betalen met Bancontact/Mister Cash of de KBC betaalknop.

Als je het abonnement niet opzegt tegen de einddatum wordt deze stilzwijgend verlengd voor de gekozen tijdsuur. Zo wordt een maandabonnement bijvoorbeeld automatisch verlengd met een maand. Je kunt bij de betaling op de betaalpagina ook aanvinken géén verlenging te wensen.

Je kunt er ook voor kiezen om te betalen via een bankoverschrijving. Hou wel rekening met een langere verwerkingstijd. Je abonnement wordt dan aan einde van de periode niet automatisch verlengd.

Op je bankuittreksel of creditcard-rekeningoverzicht staat géén verwijzing naar de website Second Love.


Second Love opzeggen

Het premium lidmaatschap wordt steeds automatisch verlengd, indien je betaalt met een credit card of iDeal (Nederland), of de KBC-betaalknop of Bancontact/Mister Cash (België), tenzij je bij de initiële aankoop op de betaalpagina hebt aangevinkt géén verlenging te wensen. Bij andere betaalmethoden vindt ook géén automatische verlenging plaats.

Je kunt de de volgende automatische verlenging op elk moment stopzetten. Bij betaling met een credit card kan dat tot 48 uur voor de verlengdatum. Heb je betaald met iDeal, dan kan dat om technische redenen tot 6 werkdagen voor de verlengdatum. Je doet dit door in te loggen op de website en gebruik te maken van het feedback-formulier.


Profiel verwijderen

Heb je een tweede liefde gevonden of wil je om een andere reden stoppen met Second Love, dan kun je er voor kiezen om je profiel te pauzeren (tijdelijk onzichtbaar maken). Je kunt je profiel ook definitief uitwissen. Login op de website van Second Love en ga in het menu rechtsboven naar de optie 'Profiel'. Onder deze optie zie je de mogelijkheid 'Annuleren'.


Second Love Reviews

  Ik voel me weer jong

  Ik heb de stap gewaagd en ben lid geworden van Second Love. Niet omdat ik ongelukkig ben of iets tekort kom, maar gewoon voor de spanning. Iets doen dat eigenlijk niet mag. Dat is best eng en ik er moet er niet aan denken dat mijn man er achter komt. Gelukkig kun je op SL contacten leggen en volledig anoniem blijven zo lang als je wilt. Je kunt foto’s uploaden die volledig onzichtbaar blijven. Zodra je iemand wat beter kent en vertrouwt kun je je foto’s zichtbaar maken voor die specifieke persoon. Heel fijn dit. Voor verder contact gebruik ik ook KIK, wel zo veilig. Ik heb inmiddels een hele leuke date gehad. We hebben iets gedronken en zijn vervolgens naar de bioscoop gegaan. Op de achterste rij kussen in het donker was heerlijk. Ik voelde me 18. Ik vind dit geweldig en ga dit zeker nog vaker doen. Er zijn veel mannelijke leden op deze site, dus je krijgt meteen heel veel reacties. Veel waardeloze reacties ook. Botte en boertige mannen genoeg, maar ook aardige en charmante kerels.

  Sterke punten
  Veiligheid

  Zwakke punten
  Ook veel domme kerels

Registreer gratis op Second Love

Schrijf een review