Ondeugende.date

Anders dan bij WhatsApp en Tinder, weet je bij Ondeugende.Date altijd zeker dat je met iemand spreekt die net als jij een leuke avond wil beleven.
Prijs€ 0,80 per bericht
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

Ondeugende.date Sterke punten

  • 24/7 erotisch chatten
  • Paniekbutton

Ondeugende.date Zwakke punten

  • Betalen per bericht
  • Erg duur
  • Vrijwel alleen nepprofielen
  • Versturen extreem veel e-mails
  • Daten niet mogelijk

Dit is geen datingsite

Een tijdje geleden ontvingen we een buitengewoon negatieve en enigszins verwarrende review over de website Ondeugend Daten. "Bijzonder slim opgezet en regelrecht bedrog", schreef Henk op onze website. "De site werkt met hele dure credits. Bij mij honderden euro's in een week tijd. Ik werd bestookt met reacties van vrouwen met de meest fantastische fantasieën en als je erop ingaat begint het spelletje. Elk berichtje kost je rond de 1 euro en dat loopt heel hard op. Zelfs als je midden in de nacht een berichtje stuurt krijg je direct een antwoord.", aldus Henk.

De ervaringen van Henk kwamen totaal niet overeen met die van ons. Uit onze test bleek dat je bij Ondeugend-Daten.nl onbeperkt berichten kunt versturen tegen een vast laag bedrag (vanaf € 11,99 per maand). We stelden dan ook dat het waarschijnlijk om een andere site ging die heel erg veel lijkt op die van Ondeugend Daten. We reageerden op de review van Henk: "Aan wie heb je betaald? We helpen je graag verder bij het opsporen van de website waar jij nare ervaringen mee hebt gehad." Henk reageerde: "Ik heb betaald aan High Media Dev Company Ltd voor de website Ondeugend Daten."

We hebben het bedrijf High Media Dev Company Ltd nagetrokken en kwamen zo uit bij deze misleidende datingsite: www.ondeugende.date. Het is een volkomen andere site dan de website die Henk van deze praktijken beschuldigde. De namen lijken wel erg veel op elkaar.

Ondeugende.Date doet zich voor als dating website, maar is in werkelijkheid een erotische chatdienst. Op zich is er niks mis met chatdiensten, maar ze moeten niet de valse indruk wekken dat je er een date kunt scoren, en dat doet deze website volop.

Nep datingsite
Alles op deze nepdatingsite doet vermoeden dat je hier een date kunt vinden. Niets is minder waar.


Misleiding met nepprofielen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft eerder onderzoek gedaan naar chatsites die gebruik maken van nepprofielen en/of zich voordoen als datingsite. Er is in het verleden ook opgetreden tegen deze vorm van misleiding.

Erotische chatsites mogen zich niet voordoen als datingsite. Consumenten moeten duidelijke informatie krijgen over de gebruikte profielen (site moet aangeven welke profielen fictief zijn). Bij vragen moet de chat-operator eerlijk zijn over zijn of haar hoedanigheid. De chat-operator moet verder kwetsbare consumenten waarschuwen dat zij met een chat-operator chatten en niet met de persoon die in het profiel staat beschreven. Het lijkt er op dat Ondeugende.Date al deze regels aan zijn laars lapt.


Nepprofielen herkennen

Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het vaak zo. Je bent 65 en je krijgt een reactie van een beeldschoon meisje van nog geen 22 die oogt als een fotomodel. Ze zegt je profiel interessant te vinden en wil absoluut met je chatten. Eigenlijk kun je al aanvoelen dat dit niet klopt. Je hebt dan ook in de meeste gevallen te maken met een chat-operator.

Chat-operators verdienen aan je gesprek. Jij betaalt per bericht en zij krijgen steeds een stukje van de koek. De foto en de omschrijving in het profiel zijn fictief. In werkelijkheid kan de chat-operator zelfs een ouwe kerel zijn. 

Ondeugende.Date gebruikt overduidelijk fictieve profielen, maar geeft dit niet duidelijk aan. De teksten zijn te mooi om waar te zijn en de foto's zijn vaak gestolen van andere websites. Het viel ook op dat de teksten in profielen van zogenaamde Vlaamse leden steevast op een typisch Hollandse manier zijn geschreven. Af en toe is er wel een Vlaams woordje in te vinden, maar toch is aan de grammatica duidelijk te zien dat de teksten door een Nederlander zijn gefabriceerd. 

Onbetrouwbare datingsites zijn vaak ook te herkennen aan domme fouten. Zo kun je op deze site een provincie Brussel selecteren (is geen provincie) en ook een provincie 'West-Blaanderen'. De provincie Henegouwen kun je dan weer niet selecteren. Die zijn ze vergeten. 

De provincie West-Blaanderen

We gebruikten ook de website TinEye.com om te kijken of de foto's die op deze website worden gebruikt elders op het internet voorkomen. En ja, dit was vaak het geval. Zo onderzochten we het profiel van ene Vanessa06031985. De foto in dit profiel bleek te zijn gestolen. De dame die je op de foto ziet is in werkelijkheid Kate Ground, een Canadees model die o.a. poseerde in Playboy Magazine. Ze heeft ook haar eigen website: Katesplayground.com (NSFW).

Het nepprofiel van Vanessa

De echte Kate Ground van Katesplayground.com


Kosten Ondeugende.Date

Registratie op deze website is gratis, maar het beantwoorden van berichten kost geld. Je betaalt per verzonden bericht (in de vorm van credits). Profielen en reacties zijn vaak te mooi om waar te zijn (en dus niet waar). Het lukt je op deze site niet om een ontmoeting te regelen met de persoon achter het profiel waarmee het contact is gelegd. 

Dit is een leuke website voor het voeren van erotische gesprekken. Meer is het niet, en meer moet je er niet van verwachten.

Hieronder zie je de prijzen van creditbundels op deze website:

Kosten Ondeugende.Date


Ondeugende.date Reviews

Registreer gratis op Ondeugende.date

Schrijf een review