StedenDating

Ben je op zoek naar nieuwe vrienden, dates of een serieuze relatie bij jouw in de buurt? Bij StedenDating ontmoet je singles uit je directe omgeving. Ontmoet alleenstaanden per stad, streek, regio of provincie. Ideaal als net bent verhuisd en op zoek bent naar leuke mensen bij jouw in de buurt. Schrijf je vandaag nog gratis in.

PrijsVanaf €11,99 per maand
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

StedenDating Sterke punten

 • Alleenstaanden uit je eigen buurt
 • Ruim ledenbestand

StedenDating Zwakke punten

 • Eenvoudige website

Wat is StedenDating?

StedenDating is bedoeld voor het vinden van vrienden, dates of serieuze relaties in je directe omgeving. Je kunt contact leggen met singles in jouw stad, streek, regio of provincie. Deze datingwebsite kent verder geen specifieke doelgroep, dus je kunt er allerlei soorten mensen tegenkomen van jong tot oud. 

Vooral als je op zoek bent naar een serieuze relatie is het vaak practischer om met iemand uit de buurt te daten. Stel dat het klikt en jij woont in Limburg, terwijl je date uit Groningen komt. Dan moet één van jullie op den duur verhuizen, of het wordt gewoon helemaal niks. 

Je kunt deze site ook gebruiken als je juist iemand in een andere regio zoekt. Stel je werkt in Utrecht, maar je werkt in Amsterdam. Je overwoog een verhuizing naar Amsterdam al een tijdje. Misschien heb je straks wel een goeie reden om de stap te zetten.

De naam van deze website doet vermoeden dat ze is voorbehouden aan hippe stadsbewoners. Niets is echter minder waar. We vonden hier profielen uit alle uithoeken van het land. Je kunt Stedendating.nl gratis en vrijblijvend uitproberen. 


StedenDating gratis uitproberen

Registreren bij Stedendating.nl is gratis en vrijblijvend. Door je in te schrijven maak je een gratis account met een datingprofiel aan. Hiermee kun je rustig rondkijken of het wat voor je is. Ben je niet tevreden dan kun je zelf je account weer verwijderen via de website.

StedenDating is een platform dat anonimiteit waarborgt. Zolang je binnen deze website contacten legt blijf je volledig anoniem. Als je een leuke man of vrouw hebt gevonden kun je zelf bepalen wanneer je jouw identiteit prijsgeeft. Bijvoorbeeld door buiten de site om contact te leggen (Whatsapp, Skype enz.), of door met elkaar af te spreken voor een ontmoeting.

Voor het aanmaken van een gratis account bezoek je de website van StedenDating. Klik hier op de button 'Inschrijven" en kies een naam voor je profiel. Gebruik hier niet je echte naam, maar een schuilnaam. Deze schuilnaam wordt namelijk weergegeven op je datingprofiel. Je echte naam blijft geheim! Kies wel een sprekende naam voor je profiel. Veel mensen denken dat een inlognaam er niet zo toe doet, maar onder deze naam krijgen andere leden een eerste indruk van jou. Kies dus een leuke en inspirerende profielnaam.

Na het kiezen van je profielnaam moet je zelf een wachtwoord instellen. Daarna moet je een e-mail adres invullen. Zo kunnen ze je via e-mail op de hoogte houden van ontvangen berichten van andere deelnemers. Gebruik beter geen zakelijk e-mail adres. Ben je stiekem op zoek naar een leuke date, dan kun je het beste een apart e-mail account gebruiken, speciaal voor je avonturen.

Na deze eenvoudige stappen ben je bijna klaar. Je krijgt nu nog een paar vragen, zodat een eenvoudig basisprofiel kan worden samengesteld. Je kunt je profiel nadien verder opleuken, uitbreiden en aanpassen. Uiteraard is het belangrijk om je lokatie in te vullen. Woon je in een klein plaatsje en wil je niet meteen gevonden worden in je eigen dorp, dan kun je best een grotere plaats in de buurt invullen. Woon je in een dorpje zoals Serooskerke, dan kies je bijvoorbeeld Zierikzee. Zo krijg je toch connecties in jouw directe omgeving zonder je werkelijke verblijfplaats prijs te moeten geven.

Tot besluit kun je ook een profielfoto uploaden. Je kunt nadien meerdere foto's uploaden, maar dit betreft de hoofdfoto. Deze is nodig om matches te kunnen maken in de FotoZapper, een soort 'hot or not-spelletje; dat vergelijkbaar is met het principe van Tinder. Je foto komt niet meteen op de site te staan. De redactie keurt profielteksten en foto's manueel. Je foto wordt doorgaans binnen de 24 uren gekeurd. Naaktfoto's of andere onsmakelijke beelden zijn niet toegestaan op deze website. Ook gestolen foto's en nepprofielen worden onverbiddelijk verwijderd.

Denk goed na over je profielfoto. Gebruik een recente foto waarop je duidelijk zichtbaar bent. Heb je geen recente foto, laat er dan eentje maken door een vriend(in) of ga naar een fotograaf. Zorg voor een scherp portret van je gezicht dat goed belicht is. Gebruik zeker geen selfies of filters. Het is bij StedenDating niet verplicht om een profielfoto in te stellen. Je kunt doorgaan zonder een foto te plaatsen door op de knop 'Overslaan' te klikken. Besef wel dat leden met een profielfoto veel meer reacties ontvangen.

Na het volgen van deze stappen heb je een basisprofiel en krijg je toegang tot de overzichtspagina. Vergeet niet om je e-mail te controleren. Je hebt een bevestiging ontvangen die een link bevat. Klik op deze link om je inschrijving af te ronden. Daarna kun je direct op zoek naar leuke singles in de buurt.


Hoe werkt StedingDating?

Zodra je bent ingelogd op StedenDating kun je op zoek gaan naar singles die bij jou in de buurt wonen. Via de zoekfunctie kun je onder andere zoeken op gebied. Selecteer een provincie en een plaats en kies vervolgens de straal in kilometers. Ontdek je veel passende profielen en besluit je over te stappen naar VIP-toegang, dan krijg je nog veel meer mogelijkheden om te zoeken, zoals zoeken op trefwoord. Je hebt echter geen upgrade nodig om te kunnen filteren op lokatie en afstand.

Zoeken op lokatie bij StedenDating

Een andere leuke functie is de zogenaamde FotoZapper. Deze optie lijkt op het principe van Badoo of Tinder. Je ziet een willekeurige foto van een lid dat aan jouw zoekcriteria voldoet. Per foto geef je aan of je deze persoon leuk vind of niet. Je kiest 'Ja', 'Misschien' of 'Nee'. Heb je voor 'Ja' of 'Misschien' gekozen dan laat StedenDating deze foto ook zien aan de eigenaar or eigenaresse van deze profielfoto. Vindt hij of zij jou ook leuk dan ontstaat er een match.

StedenDating beschikt niet over een persoonlijkheidstest of een andere manier waarop matches worden berekend. Het is dus belangrijk dat je een profielfoto instelt. Anders krijgen mensen geen foto van je te zien en zullen ze doorgaans 'Nee' stemmen.

Geen profielfoto ingesteld!

Met een gratis account kun je een profiel aanmaken, profielen van anderen bekijken, standaard berichten versturen, foto’s plaatsen en beperkt zoeken. Heb je leuke profielen ontdekt en stap je over naar VIP-toegang dan krijg je toegang tot alle mogelijkheden. Deze website werkt niet met credits. Het goedkoopste abonnement kost €11,99 en het kortste abonnement is maandelijks opzegbaar. Hiermee kun je onbeperkt berichten versturen en ontvangen. Met het VIP-account kun je ook zonder limiet gebruikmaken van de FotoZapper en al je matches bekijken. Je krijgt toegang tot alle foto's van leden en je kunt uitgebreid zoeken. Zo kun je zelfs zoeken op trefwoorden. En ook de leukste functie is beschikbaar voor VIP-abonnees: chatten!

Heb je een leuke single dame of heer ontdekt, dan wil je niet meteen je privé-gegevens verstrekken zoals je Skype-account of je persoonlijke e-mail-adres. Bij StedenDating kun je als VIP-abonnee onbeperkt met elkaar chatten. Je bepaalt zelf wanneer je iemand voldoende vertrouwt en hem of haar je eigen contactgegevens geeft.


Is StedenDating betrouwbaar?

Het bedrijf achter StedenDating is een Nederlandse besloten vennootschap, Amazing Bits BV. Op de website staat een bedrijfspagina waarop de gegevens van het bedrijf keurig staan vermeld, zoals het BTW identificatie nummer, en het dossiernummer van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Deze gegevens hebben wij overigens ook gecontroleerd en op onze website vermeld. Het bedrijf beschikt ook over een vestigingsadres. Amazing Bits is trouwens bekend als exploitant van andere populaire datingsites zoals MaatjeMeerMatch en Alleenstaande-mamas.nl.

De website maakt gebruik van SSL-encryptie. Dit betekent dat alle gegevens die je met deze website uitwisselt versleuteld worden verzonden. Zo kunnen jouw gesprekken, persoonlijke gegevens of betaalinformatie niet door kwaadwilligen worden onderschept. Voor het verwerken van betalingen wordt gebruik gemaakt van twee Nederlandse betaalproviders, nl. Buckaroo Payments BV en CM Payments BV.


VIP-abonnement StedenDating

VIP-toegang is een abonnement. Het geeft onbeperkt toegang tot alle functies van StedenDating. Je hebt geen credits of andere upgrades nodig en kunt onbeperkt berichten versturen en ontvangen. Bovendien kun je zonder beperking met iedereen chatten. Bij de inschrijving kom je automatisch in een gratis abonnement terecht. Je kunt daarmee rustig rondkijken op de website en besluiten of je wil betalen of stoppen.

Je kiest zelf de abonnementsduur. Dit kan bijvoorbeeld maandelijks. Het goedkoopste abonnement kost €11,99 en heeft een lopptijd van 4 maanden. Een VIP-abonnement kan op elk gewenst moment worden stopgezet of gewijzigd.

Prijzen van abonnementen op StedenDating


StedenDating opzeggen

Een abonnement op de VIP-toegang van StedenDating kun je via de website beëindigen. Ga naar het icoon rechtsboven in de overzichtspagina. Ga dan naar "Account". Op het tabblad "Account-status" klik je vervolgens op de knop "Abonnement stoppen". Klik tenslotte op "Bevestig" en je abonnement wordt stopgezet. Je abonnement wordt nu niet meer automatisch verlengd. Mocht de abonnementsperiode nog niet zijn afgelopen dan behoud je VIP-toegang voor het resterende aantal dagen.


Klantenservice StedenDating

De klantenservice van StedenDating kun je het gemakkelijkst bereiken via het contactformulier op de website. Vul je inlognaam en e-mail-adres in en omschrijf je vraag duidelijk. Je kunt hier niet alleen terecht voor vragen of klachten, maar ook voor het melden van misbruik.

StedenDating.nl is een site van: Amazing Bits B.V.
Kerkenbos 1057c
6546 BB Nijmegen
Nederland

KvK-registratienummer: 09170750
BTW-identificatienummer: NL817939398B01


StedenDating Reviews

  Pas op met betalend abonnement

  Ik zit nu al een paar dagen op Stedendating. Met het gratis abonnement kon ik niet veel meer dan rondkijken. Ik heb dan ook gekozen voot een betalend abonnement. Dit heb ik betaald via iDeal. Nu blijkt dat ik via iDeal een incassomachtiging heb afgegeven, waardoor ze het abonnementsgeld steeds automatisch kunnen incasseren. Voor mij was dit niet duidelijk bij het afsluiten van een abonnement. Verder prima website, maar dit mag toch duidelijker worden aangegeven. Ik heb contact gehad met de helpdesk. Blijkt dat je deze machtiging zelf gewoon weer kan stopzetten bij de instellingen van je profiel.

  Sterke punten
  Leuke site

  Zwakke punten
  Incassomachtiging via iDeal onduidelijk

Registreer gratis op StedenDating

Schrijf je eigen review