ROOTS is een christelijke datingsite voor alleenstaanden die bewust op zoek zijn naar een christelijke partner. Het is bij ROOTS Dating niet mogelijk om te selecteren op kerkelijke achtergrond. De site kiest er bewust voor om geen hokjes te creëren. Je kunt niet filteren op kerkgenootschap, maar er zijn wel manieren om aan te geven wat het christelijk geloof voor jou betekent.

ROOTS Dating kun je geheel gratis en zonder verplichtingen uitproberen. Registreer een gratis account en maak je eigen profiel aan. Bekijk dagelijks je nieuwe matches, of ga zelf op zoek naar andere christelijke singles. Berichten lezen of versturen en chatten is voorbehouden aan betalende leden. Ben je tevreden dan kun je eenvoudig overstappen op een volwaardig lidmaatschap. Dit kan al vanaf €8,50 per maand.

PrijsVanaf €8,50 per maand
Mobiele Site
Mobiele App
Persoonlijkheidstest
Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg

ROOTS Dating Sterke punten

 • Goed bereikbare klantenservice
 • Betaalbaar
 • Profielen worden gecontroleerd
 • Vrij uniek concept

ROOTS Dating Zwakke punten

 • Je kunt niet zoeken op kerkelijke achtergrond

Over ROOTS Dating

ROOTS Dating is opgericht door Rianne en Jorieke, twee Rotterdamse oud-huisgenoten die geloven dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Bij ROOTS kun je als gebruiker een soort collage samenstellen met jouw hobby's en interesses. Op je profiel kun je verder informatie verstrekken over bijvoorbeeld je werk, studies, leeftijd en kerkgenootschap. Deze informatie wordt gebruikt voor de zoekmachine van ROOTS. Hiermee kun je eenvoudig op zoek gaan naar christelijke singles die bij je passen. Je kunt bij ROOTS ook een persoonlijkheidstest invullen, zodat de site je aan passende kandidaten kan voorstellen.

Rianne en Jorieke van ROOTS Dating

In tegenstelling tot veel andere datingwebsites verschuilt ROOTS zich niet achter een postbus in Malta. De klantenservice van ROOTS is bijzonder gemakkelijk te bereiken. Rianne en Jorieke staan met hun foto afgebeeld op de website. Ze hebben een kantoor aan de Hoofdweg in Rotterdam.


ROOTS gratis proberen

Ga naar de website en klik op de rode knop met de tekst 'Gratis Proberen'. Je moet nu een naam en een e-mail adres opgeven. De gekozen naam wordt weergegeven in je profiel, dus als je er geen prijs op stelt om je echte voornaam te gebruiken vul je hier gewoon een alias in.

Je kunt nu meteen aan de slag met het aanmaken van je profiel. Je krijg eerst enkele vragen over jezelf. Ze vragen o.m. naar je geslacht, geboortedatum, postcode, beroep, opleidingsniveau, lichaamslengte, kinderen en kinderwens. Je geboortedatum wordt niet als zodanig weergegeven in je profiel, maar vormt de basis voor de weergave van je leeftijd. Er wordt ook rekening gehouden met leden uit Vlaanderen. Bij land kun je alleen kiezen voor Nederland of België. Er wordt ook gevraagd bij welke kerkstroming je bent aangesloten. 

Daarna kun je zoekcriteria instellen. Hier wordt gevraagd of je op zoek bent naar een man of een vrouw. Je kunt ook de minimale en maximale leeftijd van een gewenste partner invullen. De laatste vraag is: 'Zoek je iemand die kinderen heeft?'

In de laatste stap kun je op een visuele manier weergeven wat jouw hobby's en interesses zijn. Je kiest hier 5 foto’s en filmpjes die laten zien wie je bent, wat je leuk vindt en wat bij jou past. Je kunt afbeeldingen van je computer uploaden, plaatjes selecteren in zoekmachine Bing of filmpjes uitkiezen op Youtube.

Profiel maken op ROOTS Dating

Stel je bent gek op worstenbroodjes. Dan kies je bijvoorbeeld 'Zoek op internet'. Tik 'worstenbroodje' en er verschijnen allemaal foto's van worstenbroodjes. Kies een leuk uit en vertel waarom deze foto bij je past.

Ik eet me scheel aan worstenbroodjes

Als je vijf items hebt gekozen ben je klaar. Om toegang te krijgen tot je profiel en de website van ROOTS dien je nog wel eerst je e-mail adres te verifiëren. Check je e-mail account voor een e-mail van Jorieke met als onderwerp: 'Bevestig je e-mailadres'. Klik op de link deze e-mail en je bent klaar. Je hebt nu gratis toegang tot ROOTS Dating.

Met een gratis account kun je de website vrijblijvend verkennen. Om contacten te kunnen leggen heb je een betaald abonnement nodig. Voordat je geld gaat uitgeven is het wellicht beter om eerst even rustig rond te kijken of je hier wel leuke mensen kunt vinden. Met een gratis account kun je matches ontvangen, zoeken, likes sturen en ontvangen.


Christelijk karakter

De doelgroep van ROOTS Dating is alleenstaande christenen uit alle kerkgenootschappen of stromingen. Het maakt dus niet uit of je protestant of katholiek bent. ROOTS dating wil christelijke singles op een laagdrempelige met elkaar in contact brengen.

Het christelijke karakter van deze site komt vooral naar voren in het aanvullende interview (niet verplicht). Dit zijn vragen die je kunt beantwoorden om je profiel nog verder uit te breiden. Immers, hoe meer je over jezelf vertelt, des te beter de contacten die je gaat opdoen. Een vraag uit het interview is bijvoorbeeld: 'Heb je verwachtingen van je partner op het gebied van kerkgang?' Maar er worden ook andere vragen gesteld, zoals: 'Waar help je andere mensen vaak mee?' In de interviewvragen kun je in elk geval meer kwijt over wat het geloof voor jou betekent. ROOTS heeft er voor gekozen om met open vragen te werken, zodat je zelf kunt bepalen wat en hoeveel je hierover wilt vertellen.

Interviewvragen op ROOTS Dating

ROOTS Dating is gericht op alleenstaanden die op zoek zijn naar een duurzame relatie. Ze vinden dat het naar links of rechts 'swipen' van profielfoto's niet in dit concept past. Vandaar dat de nadruk bij ROOTS ligt op het creeëren van een zo compleet mogelijk profiel, met jouw interesses en de dingen die jij belangrijk vindt.

De mensen achter ROOTS zijn geen dating-ondernemers die zomaar een leuke doelgroep hebben uitgekozen. ROOTS is opgericht en wordt beheerd door christenen. Je bent bij ROOTS Dating niet verplicht om je kerkgenootschap kenbaar te maken. De kerk waar jij graag komt zegt niet alles over jou en je beweegredenen om christen te zijn. Het is een open vraag waarin jij zelf kunt bepalen wat je er over kwijt wilt. Je kunt je kerkgenootschap invullen, maar je kunt er ook voor kiezen om de ruimte te gebruiken om aan te geven of je wel of niet naar de kerk gaat. Er zijn immers heel wat christenen die hun geloof beleven zonder een kerk te bezoeken. Matchen op kerkgenootschap is bij ROOTS niet mogelijk.


De ROOTS app voor je mobiel

Er is een mobiele app beschikbaar voor ROOTS. Deze is gratis te downloaden in de Appstore (iOS) of Google Play Store (Android). De werking van de app is identiek aan die van de website. Je hebt kunt op de app dezelfde gebruik maken van dezelfde functionaliteiten, mogelijkheden en abonnementen.

Je kunt de website ook zonder app gebruiken op een mobiel apparaat.

Let op: Als je een volwaardig lidmaatschap afsluit via de iOS App (iPhone, iPad), houd er dan rekening mee dat het starten en beëindigen van abonnementen verloopt via iTunes. Ervaar je problemen met het starten op stoppen van je abonnement, neem dat contact op met Apple.


Persoonlijkheidstest

Om je nog succesvoller te kunnen matchen biedt ROOTS ook een persoonlijkheidstest aan. De test geeft inzicht in je lifestyle. De resultaten worden door ROOTS gebruikt om je te matchen aan andere passende singles, die net zo in het leven staan als jij. Uit een studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat deze methode van beter werkt.

De persoonlijkheidstest is niet verplicht. De antwoorden die je geeft worden niet op je profiel getoond. Het enige wat op je profiel komt te staan is een beschrijving van jou. Deze beschrijving kun je nadien kun je desgewenst zelf ook weer aanpassen.

Persoonlijkheidstest op ROOTS Dating


De kosten van ROOTS

Een account aanmaken op ROOTS Dating is gratis. Ben je niet tevreden dan kun je jezelf gewoon weer afmelden. Met een gratis account kun je een volledig profiel aanmaken en dagelijks je nieuwe matches bekijken. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar andere christelijke singles. Kom je profielen tegen die je leuk vindt dan kun je ze 'liken'. Wanneer voldoende leuke profielen ziet en je ook berichtjes wilt sturen en lezen, of chatten, dan heb je een upgrade nodig naar een zogenaamd Full Membership.

Naast het gratis abonnement is het volwaardige lidmaatschap de enige andere optie. Met deze optie kun je onbeperkt chatten, berichten versturen en berichten ontvangen. Betalende abonnees beschikken bovendien over uitgebreide zoekfilters. De goedkoopste optie is een jaarabonnement. Je betaalt dan €8,50 per maand. De korste abonnementsvorm is maandelijks. Je betaalt dan €15 voor een maand lidmaatschap.

Kosten Roots Dating


Veiligheid & Privacy

De website van ROOTS Dating maakt gebruik van SSL-encryptie. Dit betekent dat alle gegevens die je met deze datingsite uitwisselt versleuteld worden verzonden. Het privacybeleid van ROOTS Dating lijkt strikt, al konden we geen beleidsverklaring in juridische vorm ontdekken. De site verklaart wel o.m. gegevens nooit zomaar met derden worden gedeeld. Profielen op ROOTS Dating is overigens ook niet zichtbaar in zoekmachines. Alleen ingelogde leden krijgen toegang tot je profielinformatie.

Alle profielen op ROOTS worden handmatig en systematisch door de redactie bekeken en gekeurd. Wanneer zij twijfelen aan de echtheid van een profiel of de intenties van degene die een profiel heeft aangemaakt, keuren ze het profiel af. Bovendien kan je zelf pas berichten sturen als je eigen profiel is goedgekeurd, dus de kans is gering dat je een bericht krijgt van een fake account! Mocht je toch een vermoeden hebben over de echtheid van een account, dan kun je dit melden aan de redactie op [email protected].

Het is bij ROOTS ook mogelijk om profielen te blokkeren. Stel dat je baas er ook op staat, of de dominee! Dan kun je er met een druk op de knop voor zorgen dat jullie elkaar niet meer kunnen zien.


Klantenservice en contact

De klantenservice van ROOTS Dating is bereikbaar via e-mail op [email protected].

ROOTS Dating is een Nederlandse vennootschap onder firma, in het handelsregister van de Kamer van Koophandel bekend onder nummer 70147698.

Hoofdweg 66
3067 GH Rotterdam
Nederland


Abonnement beëindigen

Nadat de door jouw gekozen abonnementsperiode (1, 3, 6 of 12 maanden) voorbij is, wordt je lidmaatschap voor onbepaalde tijd verlengd. De opzegtermijn is dan steeds maximaal één maand. Je kunt deze automatische verlenging ook bij aanvang uitschakelen. Log in en ga naar het menu, rechtsboven in het scherm. Klik daar op 'Instellingen' en vervolgens op 'Abonnement'. Vink daarna de optie 'Nee' aan bij het tekstje 'Automatisch verlengen'. Je abonnement loopt dan vanzelf af.


ROOTS Dating Reviews

  Veel te duur

  Dit is de duurste Christelijke datingsite die ik tot nu toe heb gevonden. 102 euro voor een jaar! Wow! Ik zit nu op Funky Fish, dat kost mij € 29.50 voor een heel jaar, met alles erop en eraan. Ook geen gratis proefdagen om te proberen zoals bij alle andere sites, alleen voor mensen met een vette portemonnee...

  Zwakke punten
  Veel te duur en geen proefdagen

  Een fijne datingsite

  Dit is echt een fijne datingsite. Het is leuk in elkaar gezet. Erg fijn dat ze alle profielen eerst nakijken en dat mensen met een leeg of half ingevuld profiel het mijne niet kunnen zien. Ik begrijp dan ook wel dat je hier moet betalen voor lidmaatschap. Dat is het ook waard. Het is overigens niet duur.

  Sterke punten
  Controle van profielen

Registreer gratis op ROOTS Dating

Schrijf een review